دوره 56، شماره 2 - ( 2-1377 )                   جلد 56 شماره 2 صفحات 82-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghazizade S, Nowruzi A. The comparative study of side effect of the two kinds of LD combined oral contraceptive pills containing Norgestimate and Levonorgestrel. Tehran Univ Med J 1998; 56 (2) :77-82
قاضی زاده شیرین، نوروزی اعظم. بررسی مقایسه ای عوارض جانبی ناشی از مصرف قرص های ترکیبی پیشگیری از حاملگی LD محتوی نورژستیمیت با قرص های محتوی لونورژسترل. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1377; 56 (2) :77-82

به منظور مقایسه اثرات مصرف قرصهای جلوگیری رایج با قرصهای محتوی نورژستیمیت NGM، پژوهش نیمه تجربی به مدت 13 ماه در 4 مرکز بهداشتی درمانی والفجر، شهید آیت، خانی آباد نو و شیخ احمد کافی انجام گردیده است. 413 خانم 35-18 ساله بطور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. 204 نفر قرصهای LNG/EE (حاوی 0.15mg لونورژسترل و 0.035 mg اتینیل استرادیول) و 209 نفر NGM/EE (حاوی 0.25 mg نورژستیمیت و 0.035 mg اتینیل استرادیول) را مصرف نموده و در مدت 6 ماه مصرف قرص، پیگیری شدند. نتایج: در بررسی هر گروه با خودش، در مورد 26 تا از 32 متغیر مورد بررسی، نحوه تغییرات در هر دو گروه، تقریبا مشابه و فقط در این موارد متفاوت بود: میزان PMS و افسردگی در گروه NGM/EE (برخلاف گروه LNG/EE) بطور معنی داری در مدت مطالعه کاهش یافته بود و در مقابل، میزان حساسیت پستان، اختلال خلق و خو و ریزش مو در گروه LNG/EE (برخلاف گروه NGM/EE)، در مدت مطالعه بطور معنی داری افزایش و میانگین فشارخون دیاستولیک بطور معنی داری کاهش یافته بود. میزان رضایت، تعداد ماههای تکمیل شده و علل قطع قرص، اختلاف معنی داری در بین دو گروه نداشته است.