دوره 56، شماره 1 - ( 1-1377 )                   جلد 56 شماره 1 صفحات 20-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

Marzban H, Nasroallahzadeh B, Akbari M, Toobak M, Dehpoor A, Fazel A, et al . A Study of Anomaly Producing Effects of Disodium Hemiphtalate Glycyrrhetinic Acid on Skleton of Mice Embryo. Tehran Univ Med J 1998; 56 (1) :17-20
مرزبان حسن، نصراله زاده بتول، اکبری محمد، توبک مهنوش، دهپور احمدرضا، فاضل علیرضا، و همکاران.. بررسی اثر ناهنجاری زائی دی سدیم همی فتالات گلیسیریتینیک اسید (Disodium Hemiphthalate Glycyrrhetinic Acid) روی سیستم اسکلتی جنین موش. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1377; 56 (1) :17-20

دی سدیم همی فتالات گلیسیریتینیک اسید (DHGA) دارای اثرات ضدالتهابی و ضد درد است. در مطالعه حاضر مقادیر 25mg/kg و 50mg/kg و 75mg/kg به منظور ارزیابی اثرات ناهنجاری زائی بر روی جنین در روزهای هفتم، هشتم و نهم بارداری به صورت داخل صفاقی (IP) به موشهای سوری تزریق شد. DHGA سبب تاخیر رشد با دوزهای 50 mg/kg و 75 mg/kg در روزهای هفتم، هشتم و نهم شده است و کاهش گسترش مراکز استخوان سازی مخصوصا بند (فلانکس) میانی دست و پا را نشان داده است و همچنین تعداد مهره های دمی از مفصل ساکروایلیاک کاهش یافته است. افزایش خفیف اما با اهمیت در مرگ و میر رویانی و جنینهای بازجذبی وجود داشت. این نتایج نشان دهنده تاخیر رشد و امبریوتوکسیسیتی وابسته به دوز این دارو در موش می باشد.