دوره 56، شماره 1 - ( 1-1377 )                   جلد 56 شماره 1 صفحات 41-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamani A. Nose and Throat Carrier Rate of S. aureus in the Saffs of 4 University Hospitals in Kerman and Comparison with the Control and Patients Group. Tehran Univ Med J 1998; 56 (1) :36-41
منصوری شهلا. تعیین درصد حاملین استافیلوکوک اورئوس در بینی و حلق در کارکنان 4 بیمارستان دانشگاهی شهر کرمان و مقایسه آن با گروه های کنترل و بیمار. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1377; 56 (1) :36-41

استافیلوکوک اورئوس از عمده ترین عوامل ایجاد عفونت های بیمارستانی است. به منظور بررسی و تعیین میزان حاملین این باکتری، از حلق و بینی 378 نفر از کارکنان 4 بیمارستان دانشگاهی شهر کرمان نمونه گیری بعمل آمد. همچنین از 378 نفر از کسانی که با بیماران ارتباط شغلی مستقیم نداشتند و از نظر سن و جنس مشابه بودند نیز بعنوان گروه کنترل نمونه گرفته شد. 73 بیمار بستری در بخشهای مختلف نیز در این رابطه بررسی گردیدند. فراوانی حاملین بینی در گروه کنترل 33%، در گروه بیمارستانی 36/8% و در بیماران 38/4% تعیین گردید که تفاوت آماری معنی داری نداشت. فراوانی حاملین حلق در سه گروه مذکور به ترتیب 12/4%، 25% و 22% بود که در مورد کارکنان بیمارستان و گروه کنترل، حاملین بینی بیشتر از حاملین حلق بود (P=0.0001). فراوانی حاملین حلق در کارکنان بیمارستان و بیماران، بطور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (P=0.0002). تفاوت آماری معنی داری میان حاملین استافیلوکوک ارئوس در بینی، حلق و حلق و بینی بطور همزمان در گروههای سنی مورد بررسی دیده نشد. 42% از مردان و 30/5% از زنان، حامل استافیلوکوک ارئوس بودند که تفاوت آماری معنی داری در این رابطه میان حاملین زن و مرد دیده می شود (P=0.00025). علاوه بر آن، تعداد مردانی که بطور همزمان باکتری را در حلق و بینی خود داشتند، دو برابر زنان بود (P=0.00025). در ارتباط با بخش های مختلف بیمارستان که کارکنان در آنجا مشغول به کار، یا بیماران در آن بستری بودند و همچنین شغل کhرمندان، با فراوانی حاملین استافیلوکوک ارئوس در حلق، بینی یا حلق و بینی بطور همزمان تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد. فراوانی بیشتر حاملین حلق در بیماران و کارکنان بیمارستان نسبت به گروه کنترل، می تواند زنگ خطری برای ایجاد عفونتهای حاد و جدی استافیلوکوکی باشد که نیاز به پیگیری و کنترل بیشتری خواهد داشت.