دوره 55، شماره 6 - ( 5-1376 )                   جلد 55 شماره 6 صفحات 6-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ansari M, Javadi E, Vosughi M, Nikeghbal V. Assessment of urinary L-fucose level in gasterointestinal and gynecological neoplasms. Tehran Univ Med J 1997; 55 (6) :1-6
انصاری محمد، جوادی ابراهیم، وثوقی محسن، نیک اقبال وحید. بررسی سطح ادراری قند ال-فوکوز در بیماران مبتلا به سرطان های دستگاه گوارش و ژنیکولوژیک. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1376; 55 (6) :1-6

ال-فوکوز (6-داکسی ال-گالاکتوز) تنها قندی است که به حال ال-داکسی در ساختمان گلیکوپروتئین ها و در موقعیت غیر احیا انتهائی در این ترکیبات قرار دارد. آنزیمهای آلفا-ال-فوکوزیداز و فوکوزیل ترانسفراز در افزایش یا کاهش سطح سرمی این قند مستقیما دخالت دارند. تومورها ممکن است در اثر رهاسازی گلیکوپروتئین های ناشی از رشد بی رویه بافت، موجب القا آنزیم رها کننده ال-فوکوز گردند، یا در اثر مکانیسم های دفاعی، قسمتی از گلیکوپروتئین ها را آزاد وسپس فوکوز حاوی خود را رها کنند. غلظت ال-فوکوز در ادرار نشانگر ترشح متابولیکی گلیکوپروتئین ها و فیلتره شدن فوکوز آنها در ادرار است. در این بررسی سطح ادراری ال-فوکوز 30 بیمار سرطانی بستری در بیمارستان امام خمینی تهران که تحت نظر پزشکان متخصص مربوطه بوده اند و 40 نفر اشخاص سالم به عنوان شاهد مقایسه این تغییر قابل ملاحظه در بیماران یاد شده در بررسی های وسیع تر شاید ما را به جهت شناسائی زودرس اشخاص مستعد به سرطان رهنمون سازد که از این رهگذر بتوان در درمان به موقع و قبل از متاستاز اقدام موثر به عمل آورد.

متن کامل [PDF 994 kb]   (1933 دریافت)