دوره 69، شماره 12 - ( 12-1390 )                   جلد 69 شماره 12 صفحات 753-744 | برگشت به فهرست نسخه ها

Majid M, Alimohammad A, Fatemeh A, Alireza K, Seyed Kazem H, Zahra S et al . Effects of fumonisin B1 on the stomach and colon cell lines in vitro. Tehran Univ Med J 2012; 69 (12) :744-753
محمودی مجید، علیزاده علی‌محمد، امینی نجفی فاطمه، خسروی علیرضا، حسینی سیدکاظم، صفری زهرا و همکاران.. اثرات فومونیسین B1 بر رده‌های سلولی معده و کولون در محیط آزمایشگاهی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1390; 69 (12) :744-753

1- مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، aalizadeh@razi.tums.ac.ir
3- گروه پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
4- گروه قارچ‌شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
5- مرکز تحقیقات پیوند اعضا، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

زمینه و هدف : فومونیسین‌ها گروه خاصی از مایکوتوکسین‌ها هستند که عمدتاً در گندم، ذرت و فرآورده‌های آن یافت می‌‌شوند. مطالعات گذشته نشان دادند که فومونیسین B1 ( F umonisin B1, FB1 ) از فراوان‌ترین نوع آن، عامل بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان در حیوان و انسان می‌باشد. در مطالعه حاضر اثرات FB1 بر تولید سایتوکین‌های پیش التهابی بر رده‌های سلولی روده و معده بررسی شد. روش بررسی: رده‌های سلولی اپیتلیال معده و آدنوکارسینومای کولون از انستیتو پاستور ایران خریداری شد و قبل از تحریک سلول‌ها با لیپوپلی‌ساکارید، سلول‌ها به‌مدت سه روز در مجاورت FB1 بین صفر تا 100 میکرومول قرار گرفتند. 24 ساعت بعد از شروع تحریک سلولی، اندازه‌گیری سایتوکین‌ها شامل فاکتور نکروز توموری آلفا، اینترلوکین- 1 بتا و اینترلوکین- 8، به روش الایزا انجام شد. یافته‌ها: داده‌ها نشان دادند که FB1 باعث مهار تولید اینترلوکین- 8 گردید. اثر فومونیسین در کاهش تولید این سایتوکین وابسته به دوز بوده (05/0 P< ) و این کاهش برای هر دو نوع رده سلولی معده و کولون می‌باشد (05/0 P< ). هم‌چنین FB1 باعث افزایش تولید سایتوکین‌های التهابی فاکتور نکروز توموری آلفا و اینترلوکین- 1 بتا گردید (05/0 P< ). این افزایش در هر دو نوع رده سلولی معده و کولون دیده شده است (05/0 P< ). نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که FB1 موجب افزایش سایتوکین‌های التهابی شامل فاکتور نکروز توموری آلفا و اینترلوکین- 1 بتا در رده‌های سلولی روده و معده می‌شود. چنین اثرات FB1 می‌تواند پیش‌زمینه‌ای در بروز یا کمک در توسعه التهاب و به تبع آن آتروفی باشد.