دوره 55، شماره 6 - ( 5-1376 )                   جلد 55 شماره 6 صفحات 34-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Modarres S. A survey of clostridium botulinum in food poisoning in Iran. Tehran Univ Med J 1997; 55 (6) :30-34
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1610-fa.html
مدرس شهاب. نقش کلوستریدیوم بوتولینوم در ایجاد مسمومیت های غذائی در ایران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1376; 55 (6) :30-34

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1610-fa.html


چکیده:   (8945 مشاهده)

انواع مختلف مواد غذائی آلوده به توکسین یا اسپور کلوستریدیوم بوتولینوم، برحسب عادات مردم و همچنین انتشار جغرافیائی در ایجاد مسمومیت غذائی بوتولیسم نقش دارند. بمنظور ایجاد مطالعه از خرداد ماه 1363 تا شهریور 1373 جمعا از 115 بیمار بستری در مراکز آموزشی، درمانی تهران و مناطق مختلف ایران که مشکوک به علائم بالینی بیماری بوتولیسم بودند نمونه های بالینی شامل سرم خون و مدفوع جمع آوری شد و سپس این نمونه ها جهت شناسایی و بررسی وجود اسپور و توکسین کلوستریدیوم بوتولینوم، تعیین تیپهای شایع باکتری و همچنین ارتباط انواع انواع کلوستریدیوم بوتولینوم با منابع غذائی آلوده در انستیتو پاستور ایران مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتند. در این بررسی از نمونه های بالینی 73 نفر از بیماران بستری اسپوروتوکسین کلوستریدیوم بوتولینوم جدا گردید. در اکثر بیماران، منشا آلودگی ماهیهای تازه و دودی، تخم ماهی شور، کنسرو ماهی و در مواردی انواع کنسروهای گیاهی (نخودفرنگی، لوبیا، خیارشور) بوده است. شایعترین تیپهای باکتری در نمونه های بالینی بیماران تیپ E کلوستریدیوم بوتولینوم با (71/24%)، تیپ A با (16/43%) و تیپ B با (12/33%) مشخص گردید. همچنین در این بررسی بیشترین میزان آلودگی مواد غذائی مربوط به انواع ماهیها اعم از کنسرو و غیرکنسرو، 70/83% بوده است. میزان بالای آلودگی نمونه های بالینی بیماران به توکسین و اسپورکلوستریدیوم بوتولینوم تیپ E حائز اهمیت می باشند.

متن کامل [PDF 814 kb]   (1737 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb