دوره 55، شماره 6 - ( 5-1376 )                   جلد 55 شماره 6 صفحات 46-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jebelameli P, Ayatiafin M, Akhavantafti A. Hormone therapy in metastatic prostate cancer. Tehran Univ Med J 1997; 55 (6) :41-46
جبل عاملی پرویز، آیتی افین محسن، اخوان تفتی ابوحسین. هورمون تراپی در درمان آدنوکارسینومای پیشرفته پروستات مقایسه نتایج درمانی اختگی (جراحی یا مدیکال) و بلوک کامل آندروژن ها. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1376; 55 (6) :41-46

حذف آندروژن یک اصل درمانی شناخته شده در درمان آدنوکارسینومای پیشرفته پروستات می باشد. مطالعاتی که در سالهای اخیر در مورد هورمون تراپی به وسیله اختگی (به روش مدیکال و یا ارکیکتومی دو طرفه) به تنهائی و یا بلوک کامل آندروژنها (Combination therapy) یعنی حذف تستوسترون بیضه ها و حذف اثر آندروژنهای غدد فوق کلیوی انجام شده است، نتایج متفاوتی داشته است. بیشتر بررسی های انجام شده نشان می دهد که بلوک کامل آندروژنها با نتایج درمانی بهتر و طول عمر بیشتر در نزد بیماران مبتلا به آدنوکارسینومای پیشرفته پروستات بوده است اگرچه بعضی بررسی ها نتایج مشابهی را گزارش ننموده اند. در این مطالعه بمنظور ارزیابی و مقایسه نتایج این دو روش، بیماران در چهار گروه مختلف مورد بررسی قرار گرفته اند و پاسخهای ابژکتیو، سابژکتیو و نیز طول عمر بیماران با یکدیگر مقایسه شده است. بیمارانی که تحت Combination Hormone Therapy قرار گرفته بودند نتایج بهتری نشان داده اند.