تعداد 20 نمونه شیر مادر و فراکسیون سرم شیر مادر از نظر لیپوپروتئین ها، کلسترول و تری گلیسرید در 2 تا 8 ماه بعد از زایمان مورد بررسی قرار گرفتند. سرم شیر با استفاده از اولتراسانتریفوژ جدا گردید. خاطره غذایی 24 ساعته مادران نیز ثبت شد. میانگین درصد لیپوپروتئین ها در شیر مادران شامل شیلومیکرون 11.98%±16.19%، بتا لیپوپروتئین 9.33%±36.7%، پره بتا لیپوپروتئین 3.03%±8.61% و آلفا لیپوپروتئین 9.97%±38.49% بود. میانگین درصد لیپوپروتئین ها در سرم شیر مادران شامل شیلومیکرون 1.55%±6.91%، بتا لیپوپروتئین 10.5%±47.32%، پره بتا لیپوپروتئین 4.4%±11.48% و آلفا لیپوپروتئین 7.84%±33.87% بود. میانگین درصد لیپوپروتئینهای کل و آزاد در نمونه های شیر مادران شامل شیلومیکرون 1.43%±6.48%، بتا لیپوپروتئین 13.1%±33.85%، پره بتا لیپوپروتئین 2.78%±12.88% آلفا لیپوپروتئین 10.63%±47.25% بود. میانگین نسبت آلفا لیپوپروتئین به بتا لیپوپروتئین (HDL/LDL) در نمونه های شیر مادران 0.51%±1.10% بود. بنابر نتایج بدست آمده می توان گفت که تغذیه با شیر مادر احتمالا می تواند در آینده عامل پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلب و عروق باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |