دوره 55، شماره 5 - ( 2-1376 )                   جلد 55 شماره 5 صفحات 70-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

Motamedi M, Navali A. case report of Dysplasia Epiphysealis Hemimelica. Tehran Univ Med J 1997; 55 (5) :66-70
معتمدی محمود، نوالی امیرمحمد. گزارش یک مورد بیماری Dysplasia Epiphysealis Hemimelica. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1376; 55 (5) :66-70

مقاله ارائه شده گزارش یک مورد از بیماری Dysplasia Epiphysealis Hemimelica می باشد. این بیماری بسیار نادر است و انسیدانس دقیق آن مشخص نشده است. شیوع این بیماری یک در میلیون می باشد. در این بیماری رشد غیرطبیعی غضروفی همراه با استخوانی شدن داخل غضروفی در اپی فیز استخوانهای بلند، استخوانهای مچ پا، مچ دست و استخوانهای پهن دیده می شود. فاکتور ارثی یا فامیلی برای آن مشخص نشده است. در جنس مذکر 3 برابر جنس مونث دیده می شود. در نوشته های پزشکی موارد گزارش شده به صورت Case Report می باشند. این بیماری نامهای متعددی دارد که عبارتند از: Tarsoepiphyseal Aclasis؛ Tarsomegalie؛ Benign Epiphyseal Osteochondroma؛ Trevor's Disease و مصطلحترین آنها Dysplasia Epiphysealis Hemimelica می باشد. مورد گزارش شده دختر بچه ای است که از سن 7 ماهگی تا زمان گزارش که 5 سال داشته، تحت نظر بوده است. وی دو بار تحت عمل جراحی قرار گرفته است. در این گزارش سیر بیماری و علائم بالینی بیمار در طی 4 سال همراه با تصاویر رادیولوژیک ارائه شده است.