دوره 55، شماره 3 و 4 - ( 2-1376 )                   جلد 55 شماره 3 و 4 صفحات 59-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nozari Y. Right ventricle infarction and its characteristics. Tehran Univ Med J 1997; 55 (3 and 4) :55-59
نوذری یونس. انفارکتوس بطن راست و ویژگی های آن. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1376; 55 (3 و 4) :55-59

در این بررسی صد بیمار مبتلا به انفارکتوس سطح تحتانی با هدف مشاهده و تعیین ویژگیهای انفارکتوس بطن راست بطور رتروسپکتیو مورد مطالعه قرار گرفتند. از این تعداد (16%) مبتلا به انفارکتوس بطن راست بودند. (69%) مذکر و (31%) از آنها مونث بودند. در جریان این بررسی مواردی از قبیل سن، جنس، علت و علائم زمان مراجعه، سابقه آنژیم صدری، سابقه قلب ریوی و عوامل خطر عمده، علائم فیزیکی و الکتروکاردیوگرافیک و نیز عوارض عمده مورد مطالعه قرار گرفت. علائم آتیپیک و انفارکتوس بی سروصدا در (25%) از مراجعین مشاهده گردید. سابقه آنژین صدری در مردان (36%) و در زنان (100%) موارد بود (P<0.05). برای تشخیص درست اتکا به علائم بالینی فیزیکی کافی نبوده و الکتروکاردیوگرافی در ساعت های اولیه از اشتقاق های پره کوردیال طرف راست تنها وسیله غیرتهاجمی و مقرون به صرفه است که بطور روتین و در تمام موارد مشکوک باید انجام گردد. در مواردی که انفارکتوس بطن راست وجود دارد عوارض آریتمی های مهم به نحوی بارز بیشتر از مواردی است که این نوع انفارکتوس همراه با انفارکتوس سطح تحتانی وجود ندارد.