دوره 55، شماره 1 و 2 - ( 1-1376 )                   جلد 55 شماره 1 و 2 صفحات 13-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Takavar A. Study of ablation efficacy of 3660 MBq, ¹³¹I in treatment of thyroid carcinoma at the iodine therapy unit of nuclear medicine department, Tehran University of Medical Sciences. Tehran Univ Med J 1997; 55 (1 and 2) :10-13
تکاور عباس. بررسی کارائی ریشه کنی (100mci) و 3660 مگابکرل I-131 در درمان سرطان های تیروئید در بخش ید درمانی موسسه تحقیقات پزشکی هسته ای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1376; 55 (1 و 2) :10-13

گرچه هنوز به سؤالات اساسی مانند آستانه دوز ریشه کنی (ablative dose) در انهدام بافت باقیمانده تیروئید پس از جراحی سرطانهای تیروئید پاسخ مناسبی داده نشده است با وجود این رادیو یددرمانی به صورت استاندارد بکار می رود. در این پژوهش بررسی بر روی پرونده یکصد بیمار سرطانی که اکتیویته 3660 مگابکرل در آنها بکار گرفته شده است در پاسخ به درمان مورد بررسی قرار گرفته است. در این بررسیها تفاوت آماری معنی داری میان پاسخ به درمان در گروه زنان (66%) و گروه مردان (34%) از دید اندازه های Tg.T.S.H و سطح باقیمانده تیروئید مشاهده (P<0.05) نگردید تاثیر درمانی این مقدار اکتیویته بررسی گردید و پیشنهاد شد که تا پیدا شدن پاسخ سوالات اساسی و بخاطر مسائل ایمنی، اقتصادی و اجتماعی از اکتیویته کم (1110> مگابکرل) جهت ریشه کنی بافت باقیمانده استفاده شود.