دوره 55، شماره 1 و 2 - ( 1-1376 )                   جلد 55 شماره 1 و 2 صفحات 24-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Doostie M, Sedighie S. Liposomal Levamizole hydrochloride. Tehran Univ Med J 1997; 55 (1 and 2) :21-24
دوستی محمود، صدیقی سید محمدجواد. شکل لیپوزومی لوامیزول هیدروکلراید. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1376; 55 (1 و 2) :21-24

لوامیزول هیدروکلراید (HCL ،C11H12N2S) داروئی است که سریعا از دستگاه گوارش جذب شده و با سرعت از پلاسما حذف می گردد. این دارو به عنوان اصلاح کننده (modulating) سیستم ایمنی، جهت درمان بیماریهای انگلی و عفونتهای انگلی مورد استفاده قرار می گیرد. به علت سمیت بالقوه این دارو برای کبد و نیز پاکسازی سریع آن از پلاسما، تهیه فرمی که علاوه بر آزادسازی آهسته دارو که آن را به طور موثرتری به بافت هدف (سلولهای سیستم ایمنی) برساند، ضروری بنظر می رسد. در این مطالعه، در ابتدا ساخت لیپوزوم چند لایه با محصورسازی هیدروفیلیک انجام گرفت. برای تهیه و ساخت لیپوزوم، مخلوطی از بافر فسفات (نمکهای فسفات سدیم و پتاسیم 1/4 میلی مول، pH=7.4)، اتانل و لیپید (100 میلی گرم فسفاتیدیل کولین یا لستین حاصل از سویا) مورد استفاده قرار گرفت (بافر 200 میلی گرم، اتانل 80 میلی گرم، لیپید 100 میلی گرم) و ثانیا از داروی لوامیزول هیدروکلراید با حلالیت 1/2 در آب استفاده گردید. داروی لوامیزول هیدروکلراید به همراه مخلوط فوق در روش برودتی و حرارتی (°20-C و 60°C) به یک لیپوزوم حاوی دارو تبدیل می شود. برای تعیین میزان محصورسازی دارو از دستگاه اولتراسانتریفوژ (45 دقیقه، 60000 rpm) استفاده شد که می توان بوسیله یک شاهد درصد محصورسازی دارو را بدین وسیله بدست آورد. در این روش درصد محصورسازی (EF%) لوامیزول هیدروکلراید 92/7 درصد بود.