دوره 52، شماره 3 و 4 - ( 2-1373 )                   جلد 52 شماره 3 و 4 صفحات 94-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mir Salehian A, Bahremand S, Jamali M, Shahdi A. The relationship between Helicobacter pylori and lymphonodular hyperplasia of the stomach in children. Tehran Univ Med J 1994; 52 (3 and 4) :79-94
میرصالحیان اکبر، بهره مند شهلا، جمالی منصور، شهدی علیرضا. ارتباط هلیکوباکترپیلوری با هیپرپلازی لنفوندولار معده در کودکان. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1373; 52 (3 و 4) :79-94

ارتباط هلیکوباکترپیلوری (H.Pylori) با پاتوژنز ناهنجاری های دستگاه گوارش از آن جمله گاستریت در کودکان با نمای خاص آندوسکوپی آنتروندولار ارزش زیادی را در پیش گویی عفونت ناشی از این باکتری در کودکان بهمراه داشته است. با این حال در بررسی حاضر همبستگی معنی دار و بسیار گویایی را بین آنتریت ندولار در نمای آندوسکوپی و حضور فولیکولهای لنفوئیدی در مشاهدات بافت شناسی با جایگزینی H.Pylori در بیماران خردسال مشاهده نمودیم در این مطالعه 4 نفر (34/1 درصد) از کل بیماران از نظر H.Pylori مثبت بودند که در این میان میانگین سنی بیماران H.Pylori مثبت مشخصا بالاتر از میانگین سنی بیماران H.Pylori منفی بود و در این راستا یعنی افزایش احتمال وقوع عفونت همراه با افزایش سن در کودکان مورد تایید قرار گرفت. ضمنا ارتباط معنی داری بین حضور باکتری با علائم بالینی از آن جمله درد در ناحیه اپی گاستر، تهوع و استفراغ در بیماران یافتیم. یکی دیگر از نتایج حاصل از این مطالعه اثبات وجود ارتباط بین سابقه ناهنجاریهای دستگاه گوارشی فوقانی بستگان نزدیک با عفونت ناشی از H.Pylori در بیماران می باشد.