دوره 38، شماره 7 و 8 - ( 1-1361 )                   جلد 38 شماره 7 و 8 صفحات 178-167 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

عارفی سید حسن. خواص ضدعفونی و ایمنی بخش شیر مادر. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1361; 38 (7 و 8) :167-178

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1822-fa.html


چکیده:   (4716 مشاهده)
خواص ضد عفونی و ایمنی بخش شیر مادر:آغاز زندگی نوین بعد از تولد ، در حقیقت ادامه زندگی داخل رحمی در خارج رحم است.ادامه سیر تکاملی و رشد سریع سیستمهای عصبی، قلبی و عروق، گوارشی، آنزیمی و فاکتورهای اختصاصی و ایمنی بخش نوزاد، احتیاج به اسیدهای آمینه، چربی ها و مواد قندی، املاح و ویتامینهای اختصاصی متناسب با اعمال فیزیولژیکی نوزادان دارد.رجحان شیر انسان بر شیرهای دیگر تنها از نظر ترکیب و مقدار مواد غذائی نیست، بلکه آب حیاتی است با اثرات عاطفی و روانی فراوان و حاوی فاکتورها و مواد مصونیت بخش بیشمار.تجزیه و کاهش ایمیونوگلبولین مادر در بدن نوزاد بعد از تولد، تجمع میکروبهای پاتوژن در نقاط مختلف بدن نوزاد در موقع عبور از کانال زایمان و تولید نارس و ناقص فاکتورهای ضد عفونی و ایمنی بخش توسط نوزاد بعد از تولد ایجاب می کند، مواد ضد عفونی کننده، ایمنی بخش از خارج توسط شیر به بدن نوزاد وارد شود تا بتواند در مقابل عوامل بیماری زای محیط مقاومت کند و زنده بماند.مواد ضد عفونی و ایمنی بخش شیر مادر عبارتند از:- gA 1- gM 1- gD 1- gE 1- ویتامین B12 متصل به پروتئین- اینتروفرون
- گلبولهای سفید لنفوسیت ماکروفاژ
- فاکتور بی فیدوس
- کمپلمنت
- لاکتوفرمن
- لاکتوپراکسیداز
- لیزوزیم
- اسید نورامین

متن کامل [PDF 593 kb]   (1393 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb