دوره 38، شماره 7 و 8 - ( 1-1361 )                   جلد 38 شماره 7 و 8 صفحات 219-213 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

سرکاراتی علیرضا، کاظمی جلال. اورولیتیاز در سواحل بحر خزر. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1361; 38 (7 و 8) :213-219

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1828-fa.html


چکیده:   (3702 مشاهده)
برای مطالعه اورولیتیاز در ساحل بحر خزر به مراکز درمانی و جراحی منطقه مراجعه و مشخصات افراد اخذ گردید که بالغ بر 329 نفر گردید و با تجزیه و تحلیل مشخصات نتایج زیر بدست آمد: گر چه اورولیتیاز در همه نقاط گیلان و مازندران دیده می شود ولی آنقدر وفور ندارد که مناطق اخیر را جزء مناطق آندمیک یا سنگ خیز معرفی کند ولی در گیلان و مازندران وفور بیماری در همه نقاط بیک اندازه نبوده بلکه در فومن بیش از همه جا می باشد و در کل بیماری در گیلان بیشتر از مازندران دیده می شود. در مجموع دو استان 4/5 درصد موارد کل اورولیتیاز را سنگ مثانه و مجاری تحتانی و 36 موارد را سنگ کلیه و مجاری فوقانی تشکیل می دهد که مغایر با الگوی اورولیتیاز غالب نواحی ایران یعنی 75% سنگ کلیه و 25 درصد سنگ مثانه می باشد که در عوض با الگوی نواحی سنگ خیز یا به اصطلاح ویلیامز آندمیک فعلی و تاریخی تطبیق می کند که چنین الگوهائی خاص مناطق فقر و آداب بد تغذیه است.توصیه: توصیه می شود علل وفور سنگ در فومن بررسی شود.

متن کامل [PDF 330 kb]   (948 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb