دوره 37، شماره 9 و 10 - ( 2-1360 )                   جلد 37 شماره 9 و 10 صفحات 166-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

نصرت آبادی مهدی، ملک نیا ناصر، گرایش نژاد سیاوش، محمدیها حسن. کمپلکس پذیرنده انسولین - لیپوزوم. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1360; 37 (9 و 10) :159-166

اختلال در پذیرنده های انسولین موجب پیدایش بسیاری از بیماریهای انسان و حیوان می گردد. برای شناخت بهتر این پذیرنده که نتایج آن پیش گیری و درمان این اختلالات است در این تحقیق با روشهای مختلف کروماتوگرافی بر روی سلولز - DEAE رل فیلتراسیون و کروماتوگرافی بر اساس میل ترکیبی پذیرنده های انسولین خالص گردیدند. مشاهده گردید که 12 بار خلوص در روش کروماتوگرافی با سلولز - DEAE ، با بکار بردن روش کروماتوگرافی بر اساس میل ترکیبی به 1100 بار افزایش یافت - میزان دخول این پذیرنده ها در لیپوزوم با تهیه لیپوزوم از لسیتین - کلسترول و دی ستیل فسفات (10:2: 1) مورد مطالعه قرار گرفت و مشاهده گردید تا میزان 14% انسولین دارای ید رادیواکتیو میتواند وارد در لیپوزوم گردد. در تجربه دیگری که پذیرنده های انسولین بروش کروماتوگرافی سلولز - DEAE تا حدی خالص شده بودند حداکثر دخول انسولین 125I به لیپوزوم به 38% رسید. (غلظت پروتئین پذیرنده در این تحقیق 600 میکروگرم بود) بنابراین میزان دخول این پذیرنده ها 24% نشان داده شد.پذیرنده های انسولین خالص شده با روش کروماتوگرافی بر اساس میل ترکیبی، میزان دخول در لیپوزوم را تا 48% افزایش داد.