دوره 37، شماره 5 و 6 - ( 1-1360 )                   جلد 37 شماره 5 و 6 صفحات 100-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

پورمند غلامرضا. دیورتیکول مادرزادی پیشابراه همراه با دیورتیکول پاراارترال. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1360; 37 (5 و 6) :95-100

دیورتیکولهای مادرزادی پیشابراه خیلی نادرند چون ممکن است از نظر دور نمانند و عوارض شدیدی ایجاد کنند و در صورت وجود علائم ادراری در نوزادان و شیرخواران بایستی به آن توجه گردد. همچون سایر ناهنجاریهای دستگاه ادراری ممکن است با ناهنجاریهای در سایرقسمتهای دستگاه ادراری و.... همراه باشند، در نتیجه بررسی کامل کلیه اعضاء به طور اعم و دستگاه ادراری به طور اخص لازم است، با توجه به متون علمی پزشکی اولین مورد گزارش شده از ترکیب دیورتیکول مادرزادی پیشابراه همراه با دیورتیکول پاراارترال است که معرفی گردیده است.