دوره 36، شماره 6 - ( 1-1359 )                   جلد 36 شماره 6 صفحات 179-173 | برگشت به فهرست نسخه ها

جهانگیر محمد. ترومبوز ورید طحالی (معرف چهار بیمار). مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1359; 36 (6) :173-179

ترومبوز ورید طحالی نسبتاً نادر می باشد. در اغلب موارد بعلت عدم شناخت آنرا جزو هیپرتانسیون پورتال به حساب می آورند. مهمترین علت مراجعه بیماران خونریزی راههای گوارش بویژه بشکل هماتمز می باشد که غالباً ناگهانی و مکرر می باشد لذا در صورت وجود خونریزی بدون علت راههای گوارشی توجه به ترومبوز ورید طحالی توسط متخصصین داخلی و جراحی ضروریست.در امتحانات رادیولوژیک علائم واریس پیشرفته در انحناء بزرگ و فوندوس معده نمایان می شود راه تشخیص قطعی با انژیوگرافی سلیاک و یا اسپلئوپورتوگرافی از طریق پوست می باشد.در سال 1992 توسط Frick ترومبوز ورید طحالی در کالبد شکافی بعد از مرگ مردی مشاهده و برای اولین بار گزارش نمود در سال 1951 توسط L.Leger در آکادمی جراحی اسپلئوپورتوگرافی از راه پوست شرح و رادیوگرافی ها آن معرفی شد (2-6) و بعد از آن یک آزمایش متداول شده موارد دیگری مشخص و گزارش شده است.