دوره 35، شماره 9 - ( 1-1357 )                   جلد 35 شماره 9 صفحات 255-246 | برگشت به فهرست نسخه ها

قلی بیگدلی مصطفی. بررسی پزشکی در زمینه . مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1357; 35 (9) :246-255

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1904-fa.html

اخیراً در زمینه اثر اعتیاد آور الکل تئوریهای متعددی ارائه شد و احتمال اینکه آمین های بیولوژیکی مانند کاتکولامین ها رل عمده ای در اعتیاد داشته باشند مورد بحث قرار گرفته است. اهمیت این آمین ها در الکلیسم به این صورت بیان گردیده که استالدهید حاصله از متابولیسم اتانول در انتهای رشته های عصبی با کاتکولامین ها ترکیب شده و به آلکالوئیدهای ایزوکینولینی تبدیل می گردد (شکل 2) همچنین مشتق آلدهیدی کاتکولامین ها که در اثر افزایش استالدهید تجمع می یابد به نوبه خود با مولکول دیگری از کاتکولامین ها ایجاد آلکالوئیدهای شبه مرفینی می کند (شکل 3).تشکیل این آلکالوئیدها در نسوج عصبی عوامل بیوشیمیایی اعتیاد و عوارض ترک اعتیاد قلمداد شده است. در این بررسی تئوریهای پیشنهاد شده در زمینه الکلیسم شرح داده شده و نتایج بدست آمده از تحقیقاتی که در قبول یا رد این نظریات منتشر شده مورد بحث قرار گرفته است. در پایان اهمیت فیزیولوژیکی و فارماکولوژیکی آلکالوئیدهای حاصله و همچنین شباهت آنها با خود کاتکولامین ها مطالعه گردیده است.