دوره 33، شماره 7 - ( 1-1355 )                   جلد 33 شماره 7 صفحات 286-279 | برگشت به فهرست نسخه ها

بهادران هوشنگ، شمیمی کورش. مسائل جراحی نزد سالمندان. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1355; 33 (7) :279-286

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-2002-fa.html

افزایش روزافزون تعداد سالمندان که نشانه ای از پیشرفتهای پزشکی و اجتماعی قرن ماست ، خواه ناخواه پیدایش مسائل جدیدی را در بر دارد که بیماری های مربوط به این سنین می باشد، در این میان بیماری های جراحی مشکلات و مسائل بیشتری را در بر دارند.در این مقاله با در نظر گرفتن مسائل گوناگونی که عملاً پزشکان با آنها روبرو هستند و بهره گیری از مطالعات و انتشاراتی که در سالهای اخیر در این زمینه شده است سعی شده که کلیه ویژگیهای ارگانیسم دوران کهولت اعم از آنهایی که تعلق به سنین بالا دارند تا آنهایی که همزمان با بیماری جراحی وبعد از عمل ظهور می کنند و سپس احتیاطهای لازم نزد این بیماران از زمان بستری شدن تا اخذ نتیجه مورد بررسی قرار گیرند. در خاتمه مختصری از مسائل فامیلی و اجتماعی ممکنه نزد این بیماران مورد بحث قرار گرفته است.