دوره 32، شماره 8 - ( 7-1354 )                   جلد 32 شماره 8 صفحات 188-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

فروزانپور داود، شریف رضا. هیپوسپادیاز و گزارش و آماری از عملهای جراحی هیپوسپادیاز. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1354; 32 (8) :181-188

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-2061-fa.html


چکیده:   (6560 مشاهده)
هیپوسپادیاز یکی از عوارض مادرزادی شایع مجرای ادراری است که در هر 300 تا 350 نفر پسربچه یک نفر به این عارضه مبتلا می‌گردد.- این عارضه تشریحی بعلت اختلال هورمونی که به عللی موجب توقف رشد و تکامل جوانه ژنیتال که ایجاد دستگاه تناسلی خارجی را می‌نماید، بوجود می‌آید.- تنگی‌ مآی مجرای ادراری - کورده - (یا قوس مرضی آلت تناسلی)- وجود نسج فیبروی غیرقابل ارتجاع، بجای مجرای ادراری و جسم اسفنجی- می‌تواند عوارض جسمی و روحی فراوانی را در شخص ایجاد نماید.- از عوارض اصلی، عوارض مربوط به تنگی مجرا - اختلال در ادرارکردن- اختلال در مسئله نعوظ و اختلال در موضوع قدرت باروری است.- اغلب توصیه شده است که تا سن مدرسه، قبل از اینکه زمینه عوارض روحی چشم‌گیری بتواند در شخص ایجاد گردد، نسبت به ترمیم مجرای بیمار اقدام گردد.- آماری که از بخش اورولوژی دانشکده پزشکی گرفته شده، تعداد مبتلایان به عارضه هیپوسپادیاز را یکنفر در مقابل 494 نفر نشان می‌دهد.- اغلب بیماران هیپوسپادی که در بخش میزرا دانشکده پزشکی تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند در سنین بین 18 تا 20 سالگی مراجعه کرده‌اند.نتایج عمل دو مرحله‌ای که در این بخش در مورد بیماران هیپوسپادی انجام گرفته رضایت‌بخش بوده است.

متن کامل [PDF 585 kb]   (1171 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb