دوره 30، شماره 6 - ( 3-1351 )                   جلد 30 شماره 6 صفحات 192-188 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ایزدیان حبیب الله، زرین خسرو. منحنی رویش تومور ارلیخ. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1351; 30 (6) :188-192

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-2155-fa.html


چکیده:   (3472 مشاهده)
در اکثر تحقیقاتی که درباره سلولهای سرطانی انجام می گیرد از منحنی رویش این سلولها استفاده می شود و این منحنی را از راه شمارش سلولهای سرطانی که هم مشکل و هم خطاهای زیادی در بر دارد بدست می آورند. در این نوشته روش جدیدی جهت بدست آوردن این منحنی معرفی شده که اولاً ساده تر و ثانیاً در عین حال خطاهای آن کمتر است.برای بدست آوردن منحنی از این راه دو دسته موش بکار رفته که هر دو دسته 3-2 ماهه بوده اند و وزن آنها با تقریب یک گرم با هم برابر انتخاب شده اند. در یک دسته یک سانتیمتر مکعب از محلول سلولهای سرطانی ارلیخ که شامل یک میلیون سلول بوده در مایع صفاق تزریق گردیده و دسته دوم بعنوان شاهد انتخاب شده است. غذای هر دو گروه و سایر شرایط نگهداری کاملاً یکسان بوده هر روز صبح موشهای هر دو دسته توزین گردیده و اختلاف وزن آنها تعیین شده است. از میانگین این اختلاف - وزن تومور در روزهای مختلف معین شده است و در نتیجه منحنی رویش سلولهای ارلیخ در روزهای بعد از تزریق در مایع صفاق بدست آمده است. مقایسه منحنی بدست آمده با منحنی های دیگری که با روش شمارش تعیین شده نشان می دهد که دقت این منحنی کمتر از آنها نبوده و بعلاوه دارای مزایای زیر است:1- روش ترسیم فوق العاده آسان است.2- در این روش بهیچ وجه دستگاههای اندازه گیری آلوده نمی شوند.3- برای این آزمایش اشخاص مجرب لازم نیست.و بالاخره مهمتر از همه آنکه تردیدی که در قسمت سوم منحنی (قسمت پلاتو) در سایر روشها پیش می آید در این روش وجود ندارد.

متن کامل [PDF 275 kb]   (1011 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb