دوره 30، شماره 2 - ( 3-1351 )                   جلد 30 شماره 2 صفحات 63-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

پیشوا ناهید، امینی جواد. کمودکتومای حنجره : گزارش یک مورد و بررسی مطبوعات پزشکی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1351; 30 (2) :58-63

یک مورد کمودکتومای حنجره شرح داده ده و گزارشات مطبوعات در این باره مورد بررسی قرار گرفت. بطور کلی کمودکتومای حنجره مشابه کمودکنومای سایر قسمتها از جمله کمودکتومای جسم کاروتید می باشد. گر چه اکثریت کمودکتوماها خوش خیم هستند ولی درباره کمودکتومای حنجره بعلت پتانسیل بدخیمی آن باید اقدام به درمان اصلی نمود و بیماران را شدیداً تحت مراقبت قرار داد. از نظر پاتولوژی تشخیص کمودکتومای حنجره مشکل است و اغلب پاتومورهای شایع تر این ناحیه از جمله اپیدرموئید کارسینوماها اشتباه می شود. فقط توجه پاتولوژیست و بکار بردن رنگ های اختصاصی و در صورت امکان مطالعات با میکروسکپ الکترونیک می تواند به تشخیص کمک کند.