دوره 29، شماره 6 - ( 2-1350 )                   جلد 29 شماره 6 صفحات 229-221 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

گیتی ناصر. سیبرنتیک در فیزیولوژی،سیبرنوزهاو فارماکو دینامی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1350; 29 (6) :221-229

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-2208-fa.html


چکیده:   (3577 مشاهده)
سیبرنتیک یا علم کنترل و ارتباط با سه خاصیت اصلی ( عمل پس نورد - ارتباط و سرومکانیسم - آمار ) کمک زیادی به فهم بسیار پدیده های فیزیولوژی و فیزیوپاتولوژی بویژه دستگاه عصبی مرکزی بر اساس قوانین فیزیکی و مهندسی سیستم نموده است.بدن مجموعه ای از اجزای سازمانی با اعمال فیزیولوژیک معین می باشد. این اعمال فیزیولوژیک با وجود تغییرات مداوم شرایط مهم خارجی و داخلی ( ناشی از ورود و خروج ملکولها) ثابت می نماید. این ثبات ( هومئوستازی) به توسط سیستم مدارهای پس نورد تنظیمی ( سرومکانیسم) که سه قسم مثبت (تقویتی ) ، منفی (مهاری) و نوسانی می باشد تامین می شود.اختلال عمل سرومکانیسم به بیماری هومئوستازی یا سیبرنوز موسوم است.عوامل مهاجم و مولد استرس در زندگی ماشینی امروزی بشر به قدری زیاد و متعدد است که عده زیادی از بیماری های فیزیکی و روانی می توانند از اختلال سرومکانیسم ناشی شوند و یا حداقل بر اساس آن توجیه و تفصیر شوند.بسیاری داروها بویژه داروهای مضعف عصبی مرکزی و ئورمونی بعضی سیبرنوزها را درمان می نماید در حالی که در موارد دیگر خود موجب تولید سیبرنوز دارویی می شود.

متن کامل [PDF 475 kb]   (874 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb