دوره 69، شماره 6 - ( 6-1390 )                   جلد 69 شماره 6 صفحات 402-399 | برگشت به فهرست نسخه ها

S A, F V, M T. Maternal death due to placenta percreta with bladder involvement: a case report. Tehran Univ Med J 2011; 69 (6) :399-402
آیتی صدیقه، رودسری فاطمه وحید، طالبیان مرضیه. مرگ مادر به‌دلیل جفت پرکرتا با تهاجم به‌داخل مثانه: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1390; 69 (6) :399-402

چکیده:   (19975 مشاهده)

800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

زمینه و هدف: چسبندگی غیرطبیعی جفت از عوارض تهدید کننده حیات بوده و از علل ایجاد آن سزارین می‌باشد. هدف از ارایه این گزارش معرفی یک مورد مرگ مادر به‌دلیل جفت پرکرتا با تهاجم به‌داخل مثانه می‌باشد.

معرفی‌بیمار: بیمار خانمی 37 ساله بود که به دلیل شکست در توبکتومی، ناخواسته باردار شد. در هفته 26 و 30 بارداری با خون‌ریزی شدید از ادرار در بخش اورولوژی بستری و در سونوگرافی‌ جفت سرراهی گزارش شد. در هفته 34 به‌دلیل خون‌ریزی شدید سزارین اورژانس انجام و پس از تولد نوزاد و خون‌ریزی بسیار شدید، هیسترکتومی و رزکشن قسمتی از مثانه انجام گردید. ضمن عمل به‌دلیل خون‌ریزی فوق‌العاده شدید و غیرقابل کنترل پس از چهار ساعت در اتاق عمل فوت کرد.

نتیجه‌گیری: امروزه جفت‌های با چسبندگی غیرطبیعی به علت افزایش میزان سزارین رو به افزایش است. از راه‌های کاهش این عارضه مهم، اجتناب از سزارین‌های بدون اندیکاسیون می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: مرگ مادر، جفت پرکرتا، درگیری مثانه