با توجه به مطالعات و مشاهداتی که تاکنون درباره توکسوپلاسما و راههای انتقال آن انجام گرفته است، می توان مطالب زیر را باختصار بیان داشت:1- تغذیه فراورده های حیونی نقش بزرگی در انتقال توکسوپلاسما دارد بویژه مصرف گوشت خام که خطر اصلی انتقال بیماری را می توان مربوط بآن دانست. شیر گاو و تخم مرغ اگر بصورت خام هم مصرف گردند نمی توانند از نظر انتقال حائز اهمیت چندانی باشند با وجود آنکه در موارد نادری انگل در آنها مشاهده شده است.2- نگهداری حیوانات خانگی بخصوص سگ و گربه و تماس معمولی با این حیوانات خطر بزرگی برای انسان محسوب نمی گردد مگر در موقعیتهای استثنایی مانند گزیده شدن بوسیله حیواناتی که توکسوپلاسموز حاد دارند.3- حیوانات آزمایشگاهی که بطور تجربی آلوده شده اند مدتی پس از تلقیح موقتاً توکسوپلاسما را با بزاق دفع می نمایند. چنانچه در این موقع حیوان مریض انسان را گاز بگیرد ممکن است بیماری را انتقال دهد از این نظر خطر آلوده شدن برای مستخدمینی که از حیوانات آلوده نگهداری می نمایند وجود دارد.4- خطر آلودگی شغلی برای افرادیکه با گوشت و پوست حیوانات سروکار دارند وجود ندارد.5- انتقال توکسوپلاسموز از طریق هوا طبق مطالعاتی که تاکنون درخصوص صفات توکسوپلاسما انجام گرفته است عملی نیست.6- بندپایان در شرایط معمولی ظاهراً در انتقال بیماری نقشی ندارند.7- آزمایشهایی که تاکنون در مورد انتقال توکسوپلاسما بوسیله تخم کرمها بعمل آمده است نشان می دهد که تخم توکسوکاراکتی قدرت انتقال این انگل را دارد. آلوده شدن انسان از این راه مهم بنظر نمی رسد ولی این امکان وجود دارد که از این طریق بتوان چگونگی آلوده شدن حیوانات علفخوار را روشن نمود و این امر در انتقال بیماری اهمیت بسزائی دارد.8- با وجود بررسی های زیادی که انجام گرفته و نتایجی که در مورد انتقال توکسوپلاسمو بدست آمده هنوز هم مسائل زیادی در مورد اپیدمیولوژی این بیماری بدون جواب مانده است و راه های انتقالی که به آنها اشاره گردید برای پاسخ به انتشار وسیع این انگل کافی بنظر نمی رسد.