دوره 71، شماره 2 - ( 2-1392 )                   جلد 71 شماره 2 صفحات 95-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

Savad S, Mehdipor P, Shirdast H, Nekoohesh L, Nekoohesh L, Shirkoohi R, et al . MiR-520d expression analysis in breast cancer. Tehran Univ Med J 2013; 71 (2) :90-95
سواد شهرام، مهدیپور پروین، شیردست هدی، نکوهش لادن، نکوهش لیلی، شیرکوهی رضا، و همکاران.. بررسی بیان miR-520d در سرطان پستان. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1392; 71 (2) :90-95

1- گروه ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز
2- گروه ژنتیک پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- گروه میکرو بشناسی پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین
4- پزشک عمومی
5- گروه ژنتیک و ژنومیک، مرکز تحقیقات انستیتو کانسر تهران
6- گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
7- مرکز تحقیقات ژنومیک، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
8- گروه ژنتیک پزشکی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، modaresi@tums.ac.ir
زمینه و هدف: ریز RNAها 21 تا 24 نوکلئوتید دارند و بیان بعضی از آن‌ها در بین بافت نرمال و توموری متفاوت است. در این مطالعه ما بیان miR-520d را در بین گروه‌های توموری سرطان پستان با نمونه نرمال کنار آن مورد بررسی قرار دادیم.
روش بررسی: 59 نمونه تومور سرطان پستان در سه گروه مختلف قرار داده شدند. در گروه اول نمونه‌های دارای رسپتور استروژن مثبت و یا رسپتور پروژسترون مثبت قرار گرفتند. در گروه دوم نمونه‌های مثبت گیرنده شماره دو فاکتور رشد اپیدرمی انسان Human Epidermal Growth Factor Receptor 2 (HER2) قرار گرفتند و در گروه سوم نیز نمونه‌های توموری منفی هر سه گیرنده قرار داده شدند. سپس بررسی بیان با واکنش زنجیره پلی‌مراز با زمان واقعی (Real Time PCR) انجام شد.
یافته‌ها: نسبت بیان miR-520d در گروه I و II و III به ترتیب 193/0، 167/0 و 21/0 به دست آمد. اما تنها در گروه دوم این مقدار از نظر آماری معنی‌دار بود (017/0P=). از طرف دیگر نمونه‌هایی که متاستاز به غدد لنفاوی نشان می‌دادند و هم‌چنین نمونه‌هایی که سرطان آن‌ها در Stage III بود، هر دو کاهش بیان معنی‌دار به ترتیب 256/0(019/0P=) و 281/0 (036/0P=) را نشان دادند.
نتیجه‌گیری: miR-520d به‌احتمال یک سرکوبگر تومور است. از طرفی miR-520d در گروه HER2 مثبت کاهش بیان معنی‌دار را نشان داد، پس ممکن است بتوان از این ریز RNA در کنار فاکتورهای دیگر برای تشخیص زودتر نمونه‌های HER2 مثبت از سایر نمونه‌ها استفاده کرد.

واژه‌های کلیدی: سرطان پستان، miR، 520d، Real Time PCR، SYBR Green I Dye