Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 زمینه و هدف: همزمانسازی قلبی Cardiac Resynchronization Therapy (CRT) درمانی ثابت شده در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات کوتاهمدت همزمانسازی قلبی بر شدت نارسایی میترال Mitral Regurgitation (MR) بود.
روش بررسی: در این مطالعه بهطور مقطعی در یک شیوه دوسوکور (Double-blind) از بیماران کاندیدای ضربانساز سه حفرهای طی سالهای 88-1387 بیمارستان امامخمینی (ره) با ms120QRS>، 35EF< و ریتم سینوسی اکوکاردیوگرافی انجام گرفت و یافتههای اکوکاردیوگرافی و شدت MR قبل و در فاز حاد بعد از نصب ضربانساز مقایسه شد.
یافتهها: از مجموع 26 بیمار (17 مرد و 9 زن) با میانگین 57 سال سن قبل از CRT از لحاظ شدت MR 14% شدید بوده که بعد از CRT به 11% رسید. کسر جهشی بطن چپ (LVEF) بیماران از 04/18 در قبل از CRT به 42/24 بعد از CRT افزایش و دیامتر پایان سیستولیک بطن چپ (LVESD) در قبل از CRT از 14/6 به 98/5 کاهش و دیامتر پایان دیاستولیک بطن چپ (LVEDD) از هفت به 8/6 کاهش پیدا کرد (05/0P<).
نتیجهگیری: شدت MR بعد از CRT بهطور معنیداری بهتر شد و LVESD و LVEDD بعد از CRT کاهش و کسر جهشی بطن چپ بهطور معنیداری افزایش پیدا نمود. همزمانی در انقباض عضلات پاپیلری بطن، افزایش فشار ترانس میترال با قدرت بسته شدن دریچه، کاهش حجم رگورژیتاسیون با کم کردن MR در فاز اولیه سیستول و کاهش حجم پایان دیاستولی همگی از عواملی هستند که میتوانند توجیهکننده کاهش MR باشند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |