دوره 68، شماره 12 - ( 12-1389 )                   جلد 68 شماره 12 صفحات 752-749 | برگشت به فهرست نسخه ها

AH E, P N, S J, H G. An unusual presentation of pruritic urticarial Papules and Plaques of Pregnancy: a case report. Tehran Univ Med J 2011; 68 (12) :749-752
احسانی امیرهوشنگ، نورمحمدپور پدرام، جمشیدی سمانه، قاسمی حامد. تظاهر غیر عادی پاپول‌ها‌ و پلاک‌های کهیری خارش‌دار در حاملگی: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1389; 68 (12) :749-752

1- گروه پوست بیمارستان رازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه پوست، بیمارستان رازی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، normohamad@razi.tums.ac.ir
3- گروه پوست، بیمارستان رازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- گروه چشم پزشکی، بیمارستان فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران
مقدمه: پاپول‌ها و پلاک‌های کهیری خارش‌دار حاملگی Pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy (PUPPP) عمدتاً در بارداری‌های اول و در سه ماهه سوم دیده می‌شود و سیر خود محدود دارد.

معرفی‌بیمار: خانمی 24 ساله شکم اول چند ساعت بعد از ختم بارداری با راش شدیداً خارش‌دار که ابتدا روی شکم ایجاد و سپس به اندام‌ها گسترش یافته بود مراجعه کرد. از ضایعات مادر بیوپسی تهیه شد. در پاتولوژی شواهدی از ارتشاح سطحی لنفوسیتی با اندکی نوتروفیل و ائوزینوفیل منطبق با نمای کهیری PUPPP دیده شد. آزمون‌های ایمونوفلورسانس مستقیم و غیرمستقیم منفی بود. با توجه به نمای بالینی و نرمال بودن نتایج پاراکلینیک با تشخیص PUPPP برای بیمار درمان با کلوبتازول موضعی شروع شد که ضایعات بعد از یک هفته کاملا ناپدید شد.

نتیجه‌گیری: PUPPP ممکن است با تظاهری غیر کلاسیک بروز نماید و توجه به نمای بالینی و آسیب شناسی در کنار هم برای تشخیص لازم به نظر می‌رسد.