دوره 17، شماره 6 - ( 2-1338 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 738-721 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

گیتی . مقایسه تاثیر تنفس تند و نور متناوب در تغییر  الکتروانسفالوگرام  انواع صرع در ایران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1338; 17 (6) :721-738

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-2918-fa.html


چکیده:   (3990 مشاهده)
به منظور مقایسه درجه تاثیر دو طریقه فعال کننده تنفس تند (3) و نور متناوب (4) در EEG انواع صرع در ایران 170 بیمار را که از نظر بالینی و الکتروانسفالوگرافی تشخیص صرع در آنها مسلم گردید تحت تحقیق قرار دادیم:
1- تعداد موارد صرع بزرگ کانونی در حدود نصف موارد صرع بزرگ بدون کانون بود. اهمیت این موضوع از نظر فیزیوپاتوژنی و درمان بحث گردید.
2- بطور کلی EEG در حال استراحت و پس از فعال کردن بدو طریقه فوق در 4/76% موارد غیر طبیعی بود طریقه تنفس تند بیشتر از دو برابر نور متناوب موجب فعال شدن EEG گردید و بنابراین طریقه اول نسبت به دومی بطور کلی تاثیر بیشتری داشته است.
اثر تنفس تند در صرع پسیکوموتور و صرع بزرگ بیشتر از نوع کوچک بود در صورتیکه اثر نور متناوب در صرع کوچک از دو نوع دیگر بیشتر بود.
3- در 8/15% از مواردی که EEG حال استراحت غیر طبیعی بود تنفس تند موجب طبیعی شدن EEG گردید که درباره مکانیسم احتمالی آن بحث گردید.
روشن ساختن مکانیسم تغییرات EEG در تنفس تند و ارتباط آن با تغییرات شیمیائی خون محتاج به ادامه این تحقیقات است.
4- در 5/10% تعداد کل مصروعین مورد آزمایش ما واکنش وقفه به نور رآکسیون د آرت (1) منفی بود که درباره مکانیسم آن نیز دو نظریه پسیکوفیزیولوژیک و پاتولوژیک عرضه شد.

متن کامل [PDF 554 kb]   (1219 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb