دوره 68، شماره 9 - ( 9-1389 )                   جلد 68 شماره 9 صفحات 515-508 | برگشت به فهرست نسخه ها

M B, K M, A M, Y S, H M, R G et al . Isolation of skin-derived precursors from human foreskin and their differentiation into neurons and glial cells. Tehran Univ Med J 2010; 68 (9) :508-515
بختیاری میترا، منصوری کامران، مصطفایی علی، صادقی یوسف، مظفری هادی، قربانی رستم و همکاران.. جداسازی سلول‌های پیش‌ساز مشتق از فور اسکین انسانی و تمایز آن‌ها به نورون و سلول گلیال. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1389; 68 (9) :508-515

1- گروه آناتومی و بیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2- مرکز تحقیقات بیولوژی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
3- مرکز تحقیقات بیولوژی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، amostafaie@kums.ac.ir
4- گروه آناتومی و بیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه،
5- مرکز تحقیقات پروتئومیکس، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

800x600 زمینه و هدف: سلول‌های پیش‌ساز مشتق از پوست نوعی سلول پیش‌ساز هستند که از کشت درم پستانداران به‌دست آمده و در محیط کشت دو ردۀ نورونی و مزودرمی را تولید می‌کنند. دستیابی به این سلول‌ها به‌عنوان یک منبع اتولوگ و در دسترس سلول‌های پیش‌ساز عصبی، گزینه‌مناسبی در درمان بیماری‌های‌مختلف سیستم عصبی می‌باشد. این مطالعه به‌منظور راه‌اندازی نحوه جداسازی، کشت، تکثیر و تمایز سلول‌های پیش‌ساز مشتق از پوست انسانی در کشور انجام شده است.

روش بررسی: ابتدا نمونه‌های پوست فور اسکین انسانی به قطعات کوچک تقسیم و پس از هضم آنزیمی در محیط تکثیری کشت داده شدند. پس از پاساژ پنجم با کشت سلول‌های حاصله در شرایط تمایزی عصبی، تمایز انجام شد. برای شناسایی هویت سلول‌ها از تکنیک‌های ایمونوسیتوشیمی و RT-PCR استفاده شد. توانایی تمایز به نورون و سلول گلیال پس از رنگ‌آمیزی با آنتی‌بادی‌های اختصاصی در سه تکرار بیولوژیک بررسی شد.

یافته‌ها: پس از تمایز، سلول‌های β- III توبولین مثبت و نوروفیلامنت- M مثبت مشاهده شدند که مارکرهای اختصاصی سلول عصبی هستند. همچنین سلول‌های Glial fibrillary acid protein (GFAP) مثبت و S100 مثبت دیده شدند که این مارکرها به‌طور اختصاصی در سلول‌های گلیال بیان می‌شوند. خصوصیات مورفولوژیک نیز ماهیت سلول‌های تمایز یافته را به‌عنوان نورون و سلول گلیال تایید نمود.

نتیجه‌گیری: سلول‌های به‌دست آمده از پوست فور اسکین انسانی در محیط کشت، بسته به شرایط القایی محیط توانایی تمایز به نورون و سلول گلیال را دارند.

Normal 0 false false false EN-GB X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4