دوره 68، شماره 9 - ( 9-1389 )                   جلد 68 شماره 9 صفحات 526-522 | برگشت به فهرست نسخه ها

SKh F N, M H, SJ M, H H, MH A, M F Y, et al . Risk factors of blood transfusion in patients undergoing off-pump coronary artery bypass. Tehran Univ Med J 2010; 68 (9) :522-526
فروزان‌نیا سید خلیل، حدادزاده مهدی، میرحسینی سید جلیل، حسینی حبیب‌اله، عبدالهی محمدحسن، فرات‌یزدی محمد، و همکاران.. بررسی ریسک‌فاکتورهای نیاز به انتقال خون در بیماران تحت عمل بای‌پس شریان کرونر بدون استفاده از پمپ. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1389; 68 (9) :522-526

1- گروه جراحی قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ، drforouzan_nia@yahoo.com
2- گروه جراحی قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد،

800x600 زمینه و هدف: از مهم‌ترین عوارض عمل بای‌پس شریان کرونر شیوع بالای نیاز به انتقال خون است که باعث افزایش عوارض و مرگ و میر می‌گردد. هدف این مطالعه بررسی فاکتور‌های مرتبط با نیاز به انتقال خون در طی عمل بای‌پس شریان کرونر بدون استفاده از پمپ می‌باشد.

روش بررسی: این مطالعه توصیفی مورد- شاهدی بر روی 923 بیمار که از مرداد 1387 تا دی 1388 در بیمارستان افشار یزد تحت عمل بای‌پس شریان کرونر بدون استفاده از پمپ قرار گرفتند انجام شد. اطلاعات بیماران با توجه به ریسک فاکتورهای نیاز به انتقال خون از پرونده پزشکی آن‌ها استخراج و تحلیل آماری شد.

یافته‌ها: 54% مردان و 79% زنان در این مطالعه نیاز به انتقال‌خون داشتند (0001/0p<). میانگین سنی بیماران نیازمند به انتقال‌خون 11/11±86/61‌ سال و در گروه غیر نیازمند 98/10±27/60 سال بود (08/0p=). 563 بیمار (61%) نیاز به انتقال‌خون داشتند و متوسط خون تزریق شده دو واحد بود. نیاز به انتقال‌خون در جنس مؤنث (0001/0p<)، هماتوکریت پایین قبل از عمل (0001/0p<)، سابقه دیابت (001/0p<)، فشارخون بالا (025/0p<) و تعداد گرافت (027/0p<) افزایش داشت. بین گروه انتقال خون و بدون انتقال‌خون از نظر تست‌های انعقادی قبل از عمل، سابقه هیپرلیپیدمی، حوادث عروقی مغز و نارسایی کلیوی و مصرف داروهای ضد پلاکتی و استفاده از شریان پستانی داخلی چپ تفاوت معنی‌داری وجود نداشت.

نتیجه‌گیری: جنس مؤنث، هماتوکریت پایین قبل عمل، تعداد گرافت بیشتر، دیابت و فشار خون بالا سبب افزایش نیاز به انتقال خون در جراحی بای‌پس شریان کرونر بدون استفاده از پمپ می‌شود.

Normal 0 false false false EN-GB X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4