دوره 68، شماره 7 - ( 7-1389 )                   جلد 68 شماره 7 صفحات 437-434 | برگشت به فهرست نسخه ها

P H, M M, A K, M J. Long-term survival following two recurrences and re-irradiation courses for a nasopharyngeal carcinoma: a case report. Tehran Univ Med J 2010; 68 (7) :434-437
حداد پیمان، مشتاقی مریم، کاظمیان علی، جمالی زواره منصور. بقای درازمدت به‌دنبال دو عود و سه بار رادیوتراپی در یک بیمار مبتلا به کانسر نازوفارنکس: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1389; 68 (7) :434-437

1- گروه رادیوتراپی- انکولوژی انستیتوکانسر دانشگاه علوم پزشکی تهران ، haddad@sina.tums.ac.ir
2- گروه رادیوتراپی- انکولوژی انستیتوکانسر دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- گروه پاتولوژی بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
زمینه و هدف: عود کانسر نازوفارنکس بدون درمان با پیش‌آگهی بدی همراه است. در این مقاله یک بیمار مبتلا به کانسر نازوفارنکس با عودهای مکرر و سه بار درمان رادیوتراپی معرفی می‌گردد.

معرفی بیمار: بیمار مرد 45 ساله‌ای است که یک دوره درمان رادیوتراپی برای کانسر اولیه نازوفارنکس در سال 1378 دریافت کرده بود. سپس دورۀ دیگری از رادیوتراپی در سال 1383 برای درمان اولین عود تجویز گردید. آخرین عود بیماری در سال 1384 با براکی‌تراپی درمان شد. سپس بیمار به‌طور مرتب تحت پی‌گیری قرار داشت که آخرین بار در سال 1389 تحت ارزیابی مجدد قرار گرفت و هیچ شواهدی از بیماری پنج سال بعد از آخرین درمان وجود نداشت.

نتیجه‌گیری: تجربه ما در به‌کار بردن دوره‌های متعدد درمان رادیوتراپی در عود کانسر نازوفارنکس در رابطه با کنترل بیماری امیدبخش بود. این مورد نشان می‌دهد که درمان مجدد رادیوتراپی در عودهای لوکال یک روش مؤثر بوده و تشخیص عود در مراحل ابتدایی می‌تواند نجات‌بخش باشد.