دوره 68، شماره 5 - ( 5-1389 )                   جلد 68 شماره 5 صفحات 284-281 | برگشت به فهرست نسخه ها

S K, M N, A A, SM M. Value of 8-hours urine protein measurement in determining proteinuria during pregnancy: evaluation of 50 patients. Tehran Univ Med J 2010; 68 (5) :281-284
خضردوست صغری، نورزاده مریم، عبدالهی علیرضا، میررکنی سید مسیح. ارزش نمونه ادرار هشت ساعته در تشخیص پروتیینوری در بارداری: بررسی 50 بیمار. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1389; 68 (5) :281-284

1- گروه جراحی زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه جراحی زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی تهران ، noorzadeh@razi.tums.ac.ir
3- گروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- گروه جراحی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
زمینه و هدف: پره اکلامپسی نوعی سندرم اختصاصی حاملگی است که می تواند سبب مرگ و میر در مادر و جنین شود. روش های تشخیص پروتیینوری مبتنی بر انداز هگیری پروتیین ادرار 24 ساعته است که نیازمند صرف زمان برای جم عآوری ادرار است. در این مطالعه سعی شده است که تا ارزش تشخیصی ادرار هشت ساعته در تخمین پروتیینوری 24 ساعته مشخص شود. روش بررسی: در این مطالعه که به روش مقطعی در بخش زنان و زایمان بیمارستان ولیعصر مجتمع امام خمینی در سال های 1387 و 1388 انجام شده، 50 مادر باردار وارد مطالعه شدند. به مادران یک گالن جهت جم عآوری ادرار داده م یشود و پس از هشت ساعت پروتیین ادرار و همزمان حجم ادرار هشت ساعته تعیین می شد، در پایان 24 ساعت مجدداً پروتیین و حجم ادرار اندازه گیری شده و نتایج به دست آمده 27 سال و میانگین /5±5/ از نمون ههای هشت و 24 ساعته با یکدیگر مقایسه م یشد. یافت هها: میانگین سنی مادران 4 532 میلی گرم ± 79 و 1218 ± 30 هفته بود. میانگین پروتیین ادرار هشت و 24 ساعته به ترتیب 119 /5± سن بارداری 4 105 ، حساسیت پروتیینوری هشت ساعته برای mg بود. با در نظر گرفتن حد تمایز پروتیینوری هشت ساعته برابر با تشخیص پروتیینوری در ادرار 24 ساعته 61 %، ویژگی 98 %، ارزش اخباری مثبت و منفی به ترتیب 88 % و 90 % بود نتیج هگیری: حساسیت پروتیین ادراری هشت ساعته چندان بالا نیست ولی ویژگی آن قابل توجه بوده .(p<0/001) و برای تشخیص موارد نرمال بسیار مناسب است و استفاده از آن از سوی محققین پیشنهاد م یشود.
واژه‌های کلیدی: پره اکلامپسی، پروتیینوری، ادرار