دوره 68، شماره 5 - ( 5-1389 )                   جلد 68 شماره 5 صفحات 299-295 | برگشت به فهرست نسخه ها

A M, H N, E H, G M, A S. The effect of aging on bispectral index before and after sedation: a prospective study. Tehran Univ Med J 2010; 68 (5) :295-299
ماهوری علیرضا، نوروزی‌نیا حیدر، حسنی ابراهیم، مترجمی‌زاده قادر، صادقی آنالی. تاثیر سن بالا بر روی شاخص دو طیفی (Bispectral Index) قبل و بعد از تزریق آرام‌بخش: یک مطالعه آینده‌نگر. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1389; 68 (5) :295-299

1- گروه بیهوشی و مراقبتهای ویژه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
2- گروه بیهوشی و مراقبتهای ویژه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، hnoroozinia@yahoo.com
3- گروه بیهوشی و مراقب تهای ویژه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
4- گروه چشمدانشگاه علوم پزشکی ارومیه
5- پزشک عمومیدانشگاه علوم پزشکی ارومیه
زمینه و هدف: شاخص دو طیفی Bispectral Index (BIS) مقیاسی مشتق از الکتروانسفالوگرافی است که جزء آرام‌بخشی و هوشبری را در هنگام بیهوشی عمومی ارزیابی می‌کند. تاثیر سن بر روی شاخص BIS هنوز به‌خوبی بررسی و مشخص نشده است. هدف این مطالعه تعیین تاثیر سن بالا بر روی نیاز به داروهای بیهوشی و شاخص BIS در بیماران بیدار و بیمارانی است که تحت آرام‌بخشی با استفاده از داروی میدازولام وریدی قرار گرفته‌اند.

روش بررسی: در این مطالعه آینده‌نگر تحلیلی 80 بیمار مطالعه شدند. بیماران گروه مطالعه در محدوده سنی بالای 70 سال و گروه کنترل (مشاهده) در محدوده سنی بین 40-20 سال قرار داشتند. میزان BIS پایه در هر دو گروه در حالت هوشیاری، و پنج دقیقه بعد از دریافت میدازولام (mg02/0) داخل وریدی اندازه‌گیری و ثبت شد.

یافته‌ها: میانگین BIS پایه در گروه مطالعه 3±94 و در گروه شاهد 1±3/97 بود (0001/0p=). میانگین BIS پنج دقیقه بعد از تجویز میدازولام به 6±9/80 در گروه مطالعه و 3±4/90 در گروه کنترل رسید (0001/0p=).

نتیجه‌گیری: توصیه می‌گردد در موارد استفاده از این شاخص در افراد مسن، میزان پایه آن قبل از القاء بیهوشی اندازه‌گیری گردد تا بیهوشی‌دهنده در صورت پایین بودن BIS پایه، از این امر آگاهی یابد. جهت تایید این نکته که محدوده 60-50 در طی بیهوشی بالینی افراد مسن با میزان BIS پایه پایین کافی است و این‌که آیا این محدوده در این افراد نیاز به بازنگری دارد یا نه، مطالعات بیشتری مورد نیاز می‌باشد.