دوره 68، شماره 5 - ( 5-1389 )                   جلد 68 شماره 5 صفحات 310-306 | برگشت به فهرست نسخه ها

R B, S N. Superior vena cava injury after central venous catheterization: a case report. Tehran Univ Med J 2010; 68 (5) :306-310
باقری رضا، نورشفیعی سجاد. آسیب ورید اجوف فوقانی به‌دنبال تعبیه کاتتر ورید مرکزی: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1389; 68 (5) :306-310

1- گروه جراحی توراکس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، Bagherir@mums.ac.ir
2- گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
زمینه و هدف: کاتتر ورید مرکزی از مفیدترین ابزارهای پایش بیماران بدحال و مسیر عمدۀ تغذیه وریدی است و در بیمارستان‌های عمومی و بخش مراقبت‌های ویژه به‌طور شایع مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از این وسیله با عوارض شایع و نادر همراه است.

معرفی بیمار: خانمی 24 ساله به‌علت ترومای نافذ قفسه سینه و هموتوراکس حجیم که به اورژانس جراحی بیمارستان قائم (عج)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه نموده و تحت عمل جراحی اورژانس توراکوتومی قرار گرفته و جهت احیای بیمار قبل از جراحی کاتتر ورید مرکزی    (از طریق ورید ژگولر داخلی) گذاشته شد. حین کارگذاری کاتتر، ورید اجوف فوقانی دچار آسیب شد که به صورت یک هماتوم حجیم و تاخیری در مدیاستن خود را نمایان ساخت.

نتیجه‌گیری: هدف از ارایه این گزارش، آگاه شدن بر این عارضه نادر و نحوۀ برخورد با آن است که می‌تواند بسته به‌شدت آسیب به صورت محافظه‌کارانه و یا مداخله جراحی باشد.