دوره 68، شماره 4 - ( 4-1389 )                   جلد 68 شماره 4 صفحات 212-207 | برگشت به فهرست نسخه ها

F N, Sh F, P K, B C, N E, A M, et al . ARMS-PCR Versus AS-PCR to evaluate JAK2V617F mutation in patients with non-CML myeloproliferative neoplasms. Tehran Univ Med J 2010; 68 (4) :207-212
نادعلی فاطمه، ‌فردوسی شیرین، کریم‌زاده پریسا، چهاردولی بهرام، عین‌الهی ناهید، موسوی اسداله، و همکاران. و همکاران. و همکاران.. مقایسه دو روش ARMS-PCR و AS-PCR در ارزیابی جهش JAK2V617F در نئوپلاسم‌های میلوپرولیفراتیو کلاسیک غیر CML. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1389; 68 (4) :207-212

1- گرو هپاتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
2- مرکز تحقیقات سرطان، انستیتو کانسر دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- مرکز تحقیقات هماتولوژی- انکولوژی و پیوند مغز استخوان، بیمارستان دکتر شریعتی دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- مرکز تحقیقات هماتولوژی– انکولوژی و پیوند مغز استخوان، بیمارستان اما م خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
6- مرکز تحقیقات هماتولوژی- انکولوژی و پیوند مغز استخوان، بیمارستان دکتر شریعتی دانشگاه علوم پزشکی تهران
7- مرکز تحقیقات هماتولوژی- انکولوژی و پیوند مغز استخوان، بیمارستان دکتر شریعتی دانشگاه علوم پزشکی تهران
8- مرکز تحقیقات هماتولوژی- انکولوژی و پیوند مغز استخوان، بیمارستان دکتر شریعتی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، shghaffari@tums.ac.ir
ییک تیروزین کیناز غیر رسپتوری است که نقش مهمی در اختلالات میلوئیدی ایفا می کند. اخی را JAK زمینه و هد ف: 2 شناسایی شده (MPNs) در تعداد زیادی از بیماران مبتلا به نئوپلاس مهای میلوپرولیفراتیو JAK2 V617F جهش اکتسابی واقع بر روی کروموزوم 9 JAK در نوکلئوتی د 1849 در اگزون 12 از ژن 2 T به G است. این جهش ناشی از تغییر م ی گردد . در JAK است که منجر به جایگزینی اسیدآمینه فنیل آلانین به جا ی وال ین در موقعی ت 617 از پ روتیین 2 بر (AS-PCR) و آلل اختصاصی DNA بر روی (ARMS-PCR) مطالعه حاضر دو روش سیستم تکثیر متزلزل جه ش ها در ارزیابی این جهش مقایسه شد ه اند. روش بررس ی: مطالعه انجام شده از نوع تجربی بود . در این مطالعه RNA روی با روش نمون هگیری تصادفی ساده، در 58 بیمار با تشخیص جدید یا در حال درمان مبتلا به JAK2 V617F جهش مورد ارزیابی قرار گرفتند . برای تایید نتایج، سه نمونه از AS-PCR و ARMS-PCR بدخیمی های میلوپرولیفراتیو با روش نتایج مشابه ی در بیماران AS-PCR و ARMS-PCR قرار گرفت . یافت هها: با هر دو روش Sequencing بیماران مورد 61 %) به دست آمد . اما در بیماران ترومبوسیتمی اولیه با روش / 86 %) و بیماران میلوفیبروز اولیه ( 5 / پلی سیتمی ورا ( 6 8) به دست آمد . وجود جهش توسط روش /15)% شیوع 53 AS-PCR 7) و با روش /15)%46/ شیوع 6 ARMS-PCR با هر دو روش، قابل مقایسه با نتایج JAK مورد تایید قرارگرفت . نتیج هگیری: میزان شیوع جهش 2 Sequencing گزارش شده قبلی می باشد و تفاوت در نتایج گزارش شده می تواند وابسته به تکنیک مورد استفاده باشد.