دوره 68، شماره 4 - ( 4-1389 )                   جلد 68 شماره 4 صفحات 260-257 | برگشت به فهرست نسخه ها

M M, Kh B, MR K. Epidural catheter fragment entrapment: a case report. Tehran Univ Med J 2010; 68 (4) :257-260
محمدی مصطفی، برخورداری خسرو، خاجوی محمدرضا. به دام افتادن کاتتر اپیدورال به هنگام خارج‌سازی: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1389; 68 (4) :257-260

1- گروه بیهوشی بیمارستان اما م خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه بیهوشی بیمارستان مرکز قلب تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- گروه بیهوشی بیمارستان سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران ، khajavim@tums.ac.ir
زمینه و هد ف: خارج نمودن کاتتر اپیدورال از بدن بیمار به ندرت سخت می شود. ولی بروز آن برای پزشک و بیمار مشکل ساز خواهد بود . معرف یبیما : ر برای پسر 17 ساله ای جهت جراحی ثابت نمودن استخوان فمور و بی دردی بعد از عمل کاتتر اپیدورال گذاشته شد. روز سوم بعد از عمل به دلیل چسبندگی کاتتر اپیدورال تلاش زیادی برای خارج نمودن آن نمودیم ولی کاتتر شکسته شد و قطعه ای از آن در بدن بیمار جا ماند. در سی تی اسکن ، محل آن خارج از یافت شد. به دلیل آن که بیمار هیچ علامتی نداشت اقدامی برای خارج L3-L فضای اپیدورال در فضای ساب لامینار 4 نمودن آن انجام نشد و از طریق درمانگاه بیمار پی گیری شد. نتیج هگیر : ی شناخت روش ها ی عمل ی ی افتن محل و علت گیر افتادن کاتتر اپیدورال و اندیکاسیون های جراحی آن بر ای متخصص ین بیهوش ی بس یار اهمی ت دارد. انجام سی تی اسکن در تعیین محل و علت به دام افتادن کاتتر و راهنمایی و تسهیل در انجام عمل جراحی سودمند می باشد.
واژه‌های کلیدی: اپیدورال، کاتتر، عوارض
متن کامل [PDF 292 kb]   (1985 دریافت)