دوره 71، شماره 1 - ( 1-1392 )                   جلد 71 شماره 1 صفحات 45-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

AA G, N K, R F, A R, G S, V A. Changes in ACTN3 gene expression and fiber type composition in flexor hallucis longus muscle after eight weeks progressive resistance training in Sprague-Dawley rats. Tehran Univ Med J 2013; 71 (1) :37-45
گائینی عباسعلی، خالدی ندا، فیاض میلانی رعنا، رواسی علی‌اصغر، صدق‌روحی گلنوش، عربکری وحید. تغییرات بیان ژن آلفا اکتینین 3 و ترکیب تار عضله بازکننده دراز انگشتان پا در پاسخ به هشت هفته تمرین مقاومتی فزاینده موش‌های صحرایی اسپراگ. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1392; 71 (1) :37-45

1- گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تهران
2- گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه خوارزمی تهران ، n.khaledi@tmu.ac.ir
3- گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه شهید بهشتی
4- دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران جزیره کیش
5- گروه علوم تشریح دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس
زمینه و هدف: آلفا اکتینین‌ها در خط z عضله اسکلتی پستانداران و دارای دو نوع آلفا اکتینین دو و سه می‌باشند و پژوهش‌های اندکی درباره تاثیر تمرین بر بیان ژن آلفا اکتینین‌ها انجام شده است. این پژوهش تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی فزاینده را بر وزن، تغییرات بیان ژن آلفا اکتینین سه و ترکیب تار عضله تا کننده دراز انگشت شست پا بررسی کرده است.
روش بررسی: 45 سر موش صحرایی ماده سه‌ماهه نژاد اسپراگ (وزن اولیه 9±25/169) به گروه‌های کنترل (18 موش)، تمرین (22 موش) و آزمایشی (پنج موش) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی شامل بالا رفتن از نردبان همراه با وزنه‌های متصل به دم موش بود و وزنه‌های حمل شده در هشت هفته تمرین به‌تدریج افزایش می‌یافت. سنجش بیان ژن آلفا اکتنین سه با روش کمی واکنش زنجیره پلیمراز و تعیین ترکیب تار با روش رنگ‌آمیزی ایمونو بافت شیمی انجام شد.
یافته‌ها: در این مطالعه، وزن عضله افزایش معنی‌داری بین گروه تمرینی و کنترل داشت (01/0P=). تفاوت میانگین بیان ژن بین گروه‌های تمرین و کنترل از نظر آماری معنی‌دار نبود (852/0P=). هم‌چنین، نتایج نشان داد ارتباط معنی‌داری بین بیان ژن و تغییرات نوع تار IIX وجود ندارد (70/0, P= 012/0r=).
نتیجه‌گیری: علی‌رغم تاثیر تمرین مقاومتی بر افزایش پروتیین‌های سارکومری، نتایج این پژوهش نشان داد تمرین مقاومتی تاثیری بر مقادیر آلفا اکتینین سه ندارد. گرچه آلفا اکتینین‌ها نقش مهمی در تولید و گسترش نیرو در سارکومر دارند، اما در پاسخ به تمرین مقاومتی تغییر معنی‌داری نشان ندادند.