دیبا کامبیز، موسوی بیتا، محمودی محسن، هاشمی جمال. بررسی فعالیت ضد قارچی عصاره الکلی پروپولیس بر قارچهای کاندیدا و آسپرژیلوس در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1389; 68 (2) :80-86
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-368-fa.html
1- گروه انگل شناسی و قار چ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علو مپزشکی ارومیه ، kambiz37diba@gmail.com
2- گروه انگل شناس ی و قار چ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علو مپزشکی کردستان
3- گروه انگل شناسی و قار چ شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علو م پزشکی تهران
چکیده: (8134 مشاهده)
زمینه و هدف: مطالعات متعدد نشان دادهاند بره موم (پروپولیس) به میزان زیادی خواص ضدباکتریایی، ضد پروتو-زوئری، ضدقارچی و ضدویروسی دارد و مطالعات انجام شده نیز موید این است که بره موم اثرات درمانی زیادی بر روی بیماریهای قارچی ازجمله کاندیدیازیس داشته است. مطالعه حاضر به هدف بررسی فعالیت مهارکنندگی رشد و کشندگی .عصاره الکلی بره موم بر روی مخمر کاندیدا آلبیکانس و قارچ آسپرژیلوس انجام گرفت.
روش بررسی: از عصاره الکلی خام پروپولیس، رقتهای سریال بهصورت 20/1، 40/1، 80/1، 160/1، 320/1 و 640/1 در محیط کشت سابورودبراث تهیه شد. سپس در شرایط آسپتیک به هر لوله حاوی رقتهای مختلف عصاره یک میلیلیتر از سوسپانسیون قارچی با کدورت استاندارد 5/0 مک فارلند افزوده شد. کشتهای مخمری در دمای cº30 و کشتهای آسپرژیلوسی در دمای cº25 بهمدت 72-24 ساعت دمادهی شدند.
یافتهها: در این تحقیق مشاهده شد که بیش از نیمی از سوشهای مخمری تحتتاثیر مهارکنندگی غلظتگرم بر دسی لیتر 25/0 عصاره و تقریباً به همین تعداد تحتتاثیر حداقل کشندگی عصاره قرارگرفتند ولی در غلظتهایگرم بر دسی لیتر 0312/0 و 0625/0 این عصاره هیچگونه اثر مهارکنندگی و کشندگی بر روی ایزولههای مخمری مشاهده نگردید. در این بررسی آسپرژیلوس فومیگاتوس حتی در مقابل غلظت گرم بر دسی لیتر 0312/0 بهطور نسبی مورد اثر واقع شده است ولی در رابطه با آسپرژیلوس نیجر این تاثیر بهطور نسبی در غلظت گرم بر دسی لیتر 125/0 مشاهده میشود. علاوه بر تاثیر کمی عصاره بر رشدکلنیهای آسپرژیلوسی تغییراتی در برخی خصوصیات مرفولوژیک کلنی بسته به رقت عصاره مشاهده شد