دوره 68، شماره 2 - ( 2-1389 )                   جلد 68 شماره 2 صفحات 93-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

A A S, MH N, MA S, M M, Sh S, A A S, et al . Assessment of PD-1 gene variation in patients with multiple sclerosis. Tehran Univ Med J 2010; 68 (2) :87-93
احمدی شادمهری اشرف، نیکنام محمد حسین، شکرگزار محمدعلی، محمودی مهدی، سریال شیلا، احمدی شادمهری اعظم، و همکاران.. بررسی ارتباط پلی‌مورفیسم‌ PD-1 با بیماری اسکلروز متعدد. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1389; 68 (2) :87-93

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
2- مرکز تحقیقات ایمونولوژی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- انستیتو پاستور ایران
4- مرکز تحقیقات ایمونولوژی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، amirzara@sina.tums.ac.ir
زمینه و هد ف: اسکلروز متعدد یک بیماری التهابی مزمن دمیلینه کننده سیستم اعصاب مرکزی است که منشاء خود خود واکنش گر ب ه عنوان واسط ه های مهم فرایندهای ایمونوپاتولوژیک پذیرفته شده اند . T ایمن دارد . سلول های از مولکو لهای کمک تحریکی است که نقش B-7-CD یکی از اعضای ابر خانواده 28 Programmed Death 1 (PD-1) مهار کنندگی سلول را بر عهده دارد . روش بررس : ی در این مطالعه تعداد 150 بیمار مبتلا به اسکلروز متعدد 34 ) و 202 کنترل سالم ( 73 مرد و 129 زن با میانگین / عود کننده- بهبود یابنده ( 34 مرد و 116 زن با میانگین سنی 98 سنی 30 سال ) انتخاب شدند . تا ب هحال بیش از 30 پلی مورفیسم مختلف در این ژن شناخته شده است . در این مطالعه به Runx در تنظیم بیان ژن به دلیل اختلال در اتصال فاکتور نسخه برداری 1 PD- انتخاب شدند که 1.3 PD- و 1.9 PD-1.3 در سنتز پروتئین با تبدیل آمینو اسید وال ین به آلانین دخالت دارند. PD- و 1.9 (Enhancer) تقویت کننده مورد بررسی قرار PCR-RFLP با روش PD-1.9 (7625 C/T Exon و ( 5 PD-1.3 (7146 G/A Intron پلی مورفیسم های ( 4 گرفتند. سپس فراوانی آلل ها و ژنوتی پها در دو موقعیت فوق در دو گروه بیمار و کنترل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت . یافت هه:ا نتایج این مطالعه نشان داد که اختلاف معنی داری در هر دو موقعیت فوق از آلل ها و ژنوتیپ ها بین گروه بیمار و کنترل یافت نشد . نتیج هگیر : ی با توجه به اینکه در این مطالعه حجم محدودی از بیماران عو د کننده- بهبود یابنده مورد بررسی قرار گرفتند، به نظر می رسد جهت قضاوت دقیق به بررسی در حجم بسیار زیادی از بیماران خصوصاً از انواع مختلف بیماری ضروری م یباشد.
واژه‌های کلیدی: اسکلروز متعدد، پلی‌مرفیسم، PD، 1، PDCD1