دوره 71، شماره 1 - ( 1-1392 )                   جلد 71 شماره 1 صفحات 64-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

H A, F R, K A, M M. The effect of acute L-Carnitine supplementation on the blood lactate, glucose, VO2max and power in trained men: a brief report. Tehran Univ Med J 2013; 71 (1) :59-64
اراضی حمید، رحمانی‌نیا فرهاد، آزالی کریم، مهرتاش محمد. تاثیر مکمل‌یاری حاد ال‌-کارنیتین بر لاکتات، گلوکز خون، VO2max و توان مردان تمرین کرده: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1392; 71 (1) :59-64

1- گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه گیلان ، hamidarazi@yahoo.com
2- گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه گیلان
3- دانشجوی دکترای فیزیولوژی ورزشی دانشگاه گیلان
4- دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه گیلان
زمینه و هدف: ال-کارنیتین با افزایش اکسیداسیون چربی‌ها، احتمالا می‌تواند موجب کاهش تولید اسید لاکتیک و بهبود عملکرد ورزشکار شود. هدف از این تحقیق بررسی اثر مکمل یاری حاد ال-کارنیتین بر لاکتات، گلوکز خون، VO2max و توان مردان تمرین کرده بود.
روش بررسی: 16 مرد تمرین‌کرده به‌صورت تصادفی به دو گروه هوازی (8n=) و بی‌هوازی (8n=) تقسیم شدند و آزمون‌ها را در دو جلسه مجزا به‌صورت دوسو‌کور انجام دادند. آزمودنی‌ها 90 دقیقه قبل از فعالیت سه گرم ال-کارنیتین یا دارو‌نما (مالتودکسترین) را مصرف کردند. نمونه‌های خونی پیش و پس از آزمون جمع‌آوری شدند.
یافته‌ها: گروه مکمل نسبت به گروه دارونما پس از فعالیت میزان لاکتات کم‌تر و گلوکز خون، VO2max، حداکثر و میانگین توان بیش‌تری داشتند (05/0P≤).
نتیجه‌گیری: مکمل یاری حاد ال-کارنیتین 90 دقیقه قبل از فعالیت می‌تواند موجب کاهش خستگی و بهبود عملکرد ‌شود.