دوره 70، شماره 12 - ( 12-1391 )                   جلد 70 شماره 12 صفحات 801-798 | برگشت به فهرست نسخه ها

L P, S A, F V, A T, R S H. Uterine rupture following incomplete molar pregnancy: a case report. Tehran Univ Med J 2013; 70 (12) :798-801
پورعلی لیلا، آیتی صدیقه، وحیدرودسری فاطمه، تقی‌زاده علی، حسینی ریحانه سادات. پارگی رحم به‌دنبال حاملگی مولار ناکامل: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (12) :798-801

زمینه: خطر تومور تروفوبلاستیک پایدار متعاقب مول ناقص بسیار پایین‌تر از مول کامل است و اکثراً از نوع غیرمتاستاتیک می‌باشد. هدف این مطالعه گزارش یک مورد پارگی رحم به‌دنبال حاملگی مولار ناکامل می‌باشد.
معرفی بیمار: بیمار خانم 26 ساله‌‌ای با سابقه یک سقط و یک حاملگی مولار در سال 1390 به اورژانس بیمارستان قائم (عج)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کرده است. وی سه ماه پیش از مراجعه با تشخیص حاملگی مولار کورتاژ شد ولی هیچ‌گونه پی‌گیری جواب پاتولوژی و beta-hCG نداشت. بیمار با علایم شوک هموراژیک مراجعه و تحت لاپاراتومی اورژانس قرار گرفت و با تشخیص حاملگی مولار و پارگی رحم ساکشن کورتاژ و ترمیم میومتر انجام شد. در بررسی‌های بیش‌تر بیمار تومور تروفوبلاستیک متاستاتیک به ریه داشته که با تزریق هفتگی متوتروکسات تحت درمان قرار گرفت و در حال حاضر تحت کنترل ماهیانه قرار دارد.
نتیجه‌گیری: در موارد حاملگی مولار ناکامل که احتمال متاستاز بسیار بعید است نیز آموزش دقیق و پی‌گیری‌های منظم هفتگی و سپس ماهیانه beta-hCG توصیه می‌شود.