دوره 66، شماره 11 - ( 11-1387 )                   جلد 66 شماره 11 صفحات 847-843 | برگشت به فهرست نسخه ها

Z I, A G. A survey of the urinary tract infection in icteric neonates. Tehran Univ Med J 2009; 66 (11) :843-847
اسلامی ضیاء، قاسمی افشین. بررسی موارد عفونت ادراری در نوزادان ایکتریک. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1387; 66 (11) :843-847

800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 زمینه و هدف: عفونت ادراری شایع‌ترین بیماری سیستم ادراری- تناسلی و یکی از مهمترین عفونت‌های باکتریال در گروه سنی اطفال است. شیوع ﺁن از 1/0% تا 1% در بین نوزادان و از 5% تا 11% در بین شیرخواران تب‌دار کمتر از هشت هفته متغیر می‌باشد. در سه ماهه اول زندگی، در بین پسرها به‌ویژه ﺁنها که ختنه نشده‌اند فراوان‌تر است. اهمیت عفونت ادراری در نوزادان از یک سو و فراوانی زردی در دوره نوزادی از سوی دیگر و اینکه چه ارتباطی بین این دو می‌تواند وجود داشته باشد انگیزه برای این تحقیق بوده‌اند. هدف از این مطالعه بررسی موارد عفونت ادراری در نوزادان زرد و مقایسه آن با موارد عفونت ادراری در نوزادان فاقد زردی می‌باشد.

روش بررسی: این مطالعه از نوع تحلیلی است که به‌روش Case control در 100 نوزاد با زردی که در هفته دوم تولد مراجعه کرده بودند و 100 نوزاد فاقد زردی انجام گرفت. اطلاعات حاصله از شرح حال و معاینه بالینی و جواب آزمایشات در پرسشنامه از پیش طراحی شده درج و توسط نرم‌افزار SPSS آنالیز گردید.

یافته‌ها: اختلاف معنی‌داری بین متغیرهای زمینه‌ای در دو گروه مورد مطالعه وجود نداشت. در 100 نوزاد مبتلا به زردی 11 مورد عفونت ادراری مشاهده شد در حالی‌که در 100 نوزاد فاقد زردی هیچ مورد عفونت ادرار مشاهده نگردید (001/0p=).

نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد با توجه به‌اینکه یکی‌از علل مهم زردی دوران‌نوزادی بالاخص زردی طول کشیده عفونت ادراری است باید نوزادان زرد را از نظر عفونت ادراری مورد بررسی قرار دهیم. انجام کشت ادرار الزامی است و بررسی رادیولوژیک از جمله سونوگرافی و VCUG در تمام نوزادان مبتلا به عفونت ادراری ضروری می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: عفونت ادراری، نوزاد