دوره 66، شماره 11 - ( 11-1387 )                   جلد 66 شماره 11 صفحات 861-857 | برگشت به فهرست نسخه ها

E H N, SH A, SA M. Hydatid cyst and fungal infection: a case report. Tehran Univ Med J 2009; 66 (11) :857-861
حاجی نصراله اسماعیل، علوی سید هوتن، موسویان سید امیر. همراهی کیست هیداتید ریه با عفونت قارچی: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1387; 66 (11) :857-861

800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 زمینه و هدف: کیست هیداتید ریوی بیماری نادری است که می‪تواند با ایجاد کاویته، زمینه را برای عفونت قارچی آماده‌سازد. آسپرژیلوما به‌رشد ساپروفیت گونه اسپرژیلوس (شایع‌ترین عامل) با تجمع رشته‌های قارچ به‌شکل توپ در کاویتۀ از پیش شکل‌گرفته به‌ویژه در پارانشیم ریه گفته می‌شود.

معرفی بیمار: مرد 28 ساله‪ای بدون بیماری زمینه‪ای با سیر دو ماهۀ علایم تنفسی با دیسترس تنفسی و هیدروپنوموتوراکس وسیع توراکوستومی لوله‪ای شد و به‌علت کیست هیداتید عارضه‌دار، تحت توراکوتومی و لوبکتومی قرار گرفت. هیستوپاتولوژی کیست هیداتید همراه با تجمع کلافه‪‪های قارچی درون کاویته در زمینه واکنش گرانولومایی بود.

نتیجه‌گیری: در تشخیص افتراقی علایم تنفسی در زمینه‌کاویته سگمان‌های تحتانی‌ریوی، کیست هیداتید ریوی با آلودگی‌قارچی، در مناطق اندمیک، میباشد. درمان جراحی و بستن حفره کیست تخلیه شده (کاپیتوناژ) بوده و روشی در جلوگیری‌از آلودگی ثانوی می‌باشد.