دوره 71، شماره 4 - ( تيرماه 1392 )                   جلد 71 شماره 4 صفحات 229-224 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourrashidi R, Sharifkashani S, Sharifian H, Mazaher H, Salamati P, Ghorbani yekta B. Comparison of ultrasonography with radiography for the detection of cervical esophageal foreign body. Tehran Univ Med J 2013; 71 (4) :224-229
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-5263-fa.html
پوررشیدی رضا، شریف کاشانی شروین، شریفیان هاشم، مظاهر حبیب، سلامتی پیمان، قربانی یکتا بتول. مقایسه نتایج سونوگرافی با گرافی ساده گردن در شناسایی جسم خارجی مری سرویکال . مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1392; 71 (4) :224-229

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-5263-fa.html


1- بیمارستان امیراعلم دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، rezapurrashid@rocketmail.com
2- بیمارستان امیراعلم دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- مرکز تحقیقات تروما و جراحی سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
چکیده:   (8681 مشاهده)
زمینه و هدف: جسم خارجی در مری از وضعیت‌های اورژانسی بوده و علاوه بر اضطرابی که برای بیمار ایجاد می‌کند باعث عوارض بالقوه خطرناک می‌گردد. با توجه به مدیریت اورژانس در خروج جسم خارجی از مری و پرهیز از عواقب ناگوار آن، این مطالعه به بررسی هم‌خوانی سونوگرافی و رادیوگرافی در تشخیص جسم خارجی در مری می‌پردازد.
روش بررسی: این مطالعه به شکل مقطعی طراحی شد. نمونه‌گیری به روش آسان، از 60 بیمار مراجعه‌کننده مشکوک به جسم خارجی در قسمت فوقانی مری در بخش اورژانس بیمارستان امیراعلم از فروردین تا اسفند 89 انجام شد. ارتباط نتایج رادیوگرافی و سونوگرافی بررسی شد.
یافته‌ها: در 28 مورد (2/48%) بیماران جسم خارجی در دستگاه‌های گرافی تشخیص داده شد. نتایج رادیوگرافی در بیماران دارای جسم خارجی در 26 بیمار (9/92%) مثبت و در دو بیمار (1/7%) منفی بود. نتایج سونوگرافی در 27 بیمار (4/96%) مثبت و در یک بیمار (6/3%) منفی گزارش شد. ضریب همراهی نتایج رادیوگرافی با سونوگرافی در بیماران با شکایت از جسم خارجی معنی‌دار بود (001/0P=) و از ضریب توافق خوبی (01/0P= و 896/0kappa=) برخوردار بود.
نتیجه‌گیری: وجود ضریب بالای همراهی بین نتایج سونوگرافی و رادیوگرافی نشان می‌دهد که این سیستم‌های تصویربرداری با توجه به شرایط بیمار و شرح حال بیمار می‌توانند به جای هم به‌کار برده شوند.
متن کامل [PDF 203 kb]   (2389 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb