دوره 71، شماره 5 - ( مردادماه 1392 )                   جلد 71 شماره 5 صفحات 349-345 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zareei M, Kordbacheh P, Daie Ghazvini R, Zibafar E, Geramishoar M, Borjian Borujeni Z, et al . Microscopic examination in quantifying of Malassezia yeast in scalp and rapid diagnosis of fungi invasive condition: a brief report. Tehran Univ Med J 2013; 71 (5) :345-349
زارعی مهدی، کردبچه پریوش، داعی‌قزوینی روشنک، زیبافر انسیه، گرامی‌شعار محسن، برجیان بروجنی زینب، و همکاران. و همکاران.. آزمایش مستقیم میکروسکوپی در تعیین مخمر مالاسزیا در شوره سر و تشخیص سریع حالت تهاجمی قارچ: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1392; 71 (5) :345-349

1- دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ، sjhashemi@tums.ac.ir
زمینه و هدف: فلور مالاسزیایی تحت شرایطی تکثیر یافته و باعث پوسته‌ریزی (شوره و درماتیت) و  ناراحتی جسمی و روانی، به‌خصوص در جوانان می‌شود. لذا، این مطالعه با هدف تشخیص آسان و سریع حالت تکثیری و تهاجمی، جهت درمان به‌موقع انجام شده است.
روش بررسی: نمونه‌گیری از پوست سر داوطلبین انجام و لام مستقیم با رنگ متیلن‌بلو تهیه شد و از نظر مورفولوژی، میزان مخمر و وجود میسلیوم بررسی گردید.
یافته‌ها: از کل 140 نمونه، وجود مخمر در 5/93% (131) مثبت و 5/6% (9) منفی بود که میزان مخمر در حالت خفیف یا نرمال 2/25%، متوسط 5/24% و شدید 3/50% گزارش گردید. وجود میسلیوم در بین نمونه‌های مثبت، 9/22% (30) گزارش گردید (007/0P=).
نتیجه‌گیری: به‌کار بردن روش و الگویی ساده، ارزان و در دسترس (الگوی تعیین میزان مخمر با آزمایش مستقیم میکروسکوپی) برای افتراق فلور از حالت غیرطبیعی مخمر مالاسزیا می‌تواند جهت اقدام سریع در پیشگیری و درمان مفید باشد.