دوره 71، شماره 6 - ( شهريورماه 1392 )                   جلد 71 شماره 6 صفحات 419-415 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hashemi S M, Nikooseresht M, Kiyabi F H. Lumbar sympathetic block for ischemic leg pain management secondary to systemic lupus erythematosus: a case report. Tehran Univ Med J 2013; 71 (6) :415-419
هاشمی سید مسعود، نیکوسرشت مهشید، کیابی فرشاد حسن‌زاده. بلوک سمپاتیک کمری در کنترل درد ایسکمیک پا ثانویه به لوپوس اریتماتوز سیستمیک: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1392; 71 (6) :415-419

1- بیمارستان اختر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2- بیمارستان بعثت ذانشگاه علوم پزشکی همدان ، nikoo_mahshid@yahoo.com
زمینه: درمان درد ایسکمیک از مشکل‌ترین موارد درمان‌های تسکینی می‌باشد. شدت درد ایسکمیک به‌طور شایع بسیار شدید و معمولاً مقاوم به آنالژزی‌های در دسترس است. درمان این دردها به‌خصوص در موارد غیرقابل جراحی بسیار مشکل می‌باشد.
معرفی‌بیمار: خانم 36 ساله‌ای با تشخیص لوپوس و درد ایسکمیک شدید در ناحیه پا به علت مشکلات عروقی به سرویس درد بیمارستان اختر تهران معرفی و برای بلوک سمپاتیک لومبار انتخاب شد. بلوک در دو مرحله به فاصله یک هفته انجام شد. بلافاصله پس از بلوک نورولیتیک سمپاتیک لومبار بهبود کامل درد مشاهده شد. بیمار به مدت سه ماه پس از آن پی‌گیری شد که کیفیت زندگی بیمار بهبود یافته بود.
نتیجه‌گیری: بلوک سمپاتیک لومبار، تکنیکی ایمن و سودمند برای کاهش درد ایسکمیک پا در بیماران مبتلا به  واسکولیت می‌باشد.