دوره 71، شماره 7 - ( مهرماه 1392 )                   جلد 71 شماره 7 صفحات 463-458 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bagheri S M, Gharib M. Predictive value of peak systolic velocity of cavernous artery in diagnosis of arterial insufficiency in erectile dysfunction. Tehran Univ Med J 2013; 71 (7) :458-463
باقری سید مرتضی، قریب محمدهادی. بررسی قدرت پیشگویی حداکثر سرعت سیستولی شریان کاورنوزال آلت‌تناسلی در حالت شل در تشخیص مشکلات شریانی در ناتوانی جنسی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1392; 71 (7) :458-463

1- بیمارستان شهید هاشمی نژاد دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- بیمارستان شهید هاشمی نژاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ، hadigharib@yahoo.com

زمینه و هدف : اختلال عملکرد جنسی در مردان، ممکن است ناشی‌از نارسایی سیستم شریانی اجسام غاری باشد. مشکل شریانی در ناتوانان جنسی می‌تواند خبر از وجود مشکلات عروقی خطیرتری از جمله در عروق کرونر بدهد. مطالعه داپلر رنگی با پاپاورین از روش‌های تشخیصی در بیماران با ناتوانی جنسی است که انجام آن زمان‌بر است و اضطراب فراوانی برای بیماران ایجاد می‌کند. در این مطالعه ارزش حداکثر سرعت سیستولی (Peak Systolic Velocity, PSV) حالت شل آلت را در پیشگویی مشکل شریانی در ناتوانان جنسی مورد بررسی قرار دادیم.

روش بررسی: این مطالعه در سال 1390 در بیمارستان هاشمی‌نژاد تهران به‌صورت مطالعه مقطعی برای ارزیابی روش تشخیصی انجام شد. جمعیت مورد مطالعه شامل بیماران با ناتوانی جنسی بودند که تحت داپلر رنگی آلت‌تناسلی قبل و بعد از تزریق پاپاورین قرار گرفته و بر اساس معیارهای موجود و هم‌چنین بروز پدیده نعوظ به‌عنوان استاندارد تشخیصی، وجود مشکل شریانی در آن‌ها جستجو شد. نتایج به‌دست‌آمده قبل‌از تزریق پاپاورین براساس نتایج حاصله بعد از تزریق تطبیق داده شد و مورد آنالیز قرار گرفت.

یافته‌ها: در مجموع داده‌های مربوط به 59 بیمار به‌صورت کامل استفاده شد. در این میان میانگین سنی بیماران 1/13 ± 6/45 سال (24 تا 74 سال) بود. 22 مورد در پایان نرمال بودند (3/37% از کل بیماران با ناتوانی جنسی)، 29 مورد نارسایی وریدی (نشت وریدی) داشتند و هشت مورد مشکل شریانی داشتند. PSV قبل‌از تزریق کم‌تر از cm/s 5/10 دارای حساسیت 8/93% و ویژگی 3/91% در جهت پیشگویی وجود مشکل شریانی در بیمار بود.

نتیجه گیری: میزان PSV قبل‌از تزریق cm/s 5/10 با حساسیت و ویژگی مناسبی دارای قابلیت افتراق بیماران دارای مشکل شریانی از بقیه بیماران با ناتوانی جنسی است.