دوره 71، شماره 7 - ( مهرماه 1392 )                   جلد 71 شماره 7 صفحات 475-471 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nezam S K, Bayani M, Shir-e-khoda M, Khosravi A, Hemmati S H. Coincidence symptomatic gall stone and helicobacter pylori: a brief report. Tehran Univ Med J 2013; 71 (7) :471-475
نظام سیدکاظم، بیانی مهتاب، شیرخدا محمد، خسروی احمد، همتی سیدحمید. بررسی همراهی عفونت معده توسط هلیکوباکترپیلوری با وجود سنگ کیسه صفرای علامت‌دار: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1392; 71 (7) :471-475

1- گروه بیماری‌های گوارش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
2- گروه بیماری‌های داخلی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ، mahtabbayani@yahoo.com
3- گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- گروه بیماری‌های گوارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
5- سایر
زمینه و هدف: بیماری‌های کیسه صفرا و عفونت معده با هلیکوباکترپیلوری (HP) هر دو می‌توانند سبب درد اپیگاستر شوند که باید افتراق داده شوند تا بدین‌شکل از انجام اعمال جراحی غیرضروری جلوگیری شود.
روش بررسی: در این مطالعه مورد- شاهدی، افراد مورد از بیماران کاندید کله‌سیستکتومی به‌علت سنگ صفراوی و موارد کنترل فاقد سنگ صفرای بودند. تست سرولوژی lgG Anti H چک شد و موارد مثبت در گروه مورد و شاهد مقایسه شدند.
یافته‌ها: تعداد 70 نفر وارد مطالعه شدند. 35 نفر در گروه مورد و 35 نفر در گروه شاهد که از لحاظ سن و جنس همگن بودند. در هر گروه مورد و شاهد به‌ترتیب 2/68% و 2/31% دارای HP مثبت و 1/34% و 8/65% دارای HP منفی بودند که مقایسه این دو گروه دارای اختلاف معنی‌دار آماری بود (004/0P=).
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر می‌تواند تقویت‌کننده نظریه نقش HP در تشکیل سنگ صفراوی باشد. مطالعات آینده‌نگر وسیع‌تری جهت بررسی این موضوع پیشنهاد می‌گردد.